Jei norite turėti gerą sveikatą, idealią figūrą ir gyventi sveiką gyvenimo būdą, pirmiausia turite pakeisti mitybos įpročius, kuriuos suformavo šeima, kurioje užaugote. Iš mitybos specialistų sužinojome, ką reikia padaryti pirmiausia. Pirmiausia atsisakykite šių šešių itin kenksmingų jūsų organizmui maisto produktų.
Bananų traškučiai
Bananų traškučiai atrodo gana sveika alternatyva įprastiems traškučiams. Tačiau mažai žmonių galvoja apie tai, kaip yra pasiruošę. Šio traškaus skanėsto gamybos procesas yra panašus į įprastų bulvių traškučių gamybos procesą: švieži bananai plonai supjaustomi ir kepami, tada mirkomi cukraus sirupe.
Dėl to, nors bananų traškučiai gali atrodyti sveikesni, juose iš tikrųjų yra daug kalorijų ir riebalų, o jų nauda sveikatai yra kažkur tarp sūrio mėsainio ir saldainių.
Mažai riebus maistas
Mažai riebus maistas dažnai laikomas idealiu sprendimu tiems, kurie nori numesti svorio. Tačiau jų populiarumas gali būti apgaulingas. Neriebūs jogurtai ir sūriai, nors ir be riebalų, dažnai turi priedų, skonio stipriklių ir transriebalų. Jie savo ruožtu gali padidinti cholesterolio kiekį ir neigiamai paveikti organizmą. Taigi mažai riebus maistas, nepaisant savo pavadinimo, gali turėti neigiamą poveikį sveikatai.
Dietos pakeitimas gali turėti didžiulės naudos jūsų sveikatai ir bendrai gerovei. Minėtų maisto produktų vengimas yra pirmas žingsnis link sveikos ir subalansuotos mitybos, kuri gali padėti pagerinti gyvenimo kokybę ir pasiekti norimus tikslus.
Musliai: paslėptų kalorijų problema
Atrodo, kad musliai jau seniai užkariavo mūsų pusryčius, žadėdami sveikatą ir žvalumą visai dienai. Tačiau jų problema slypi paslėptuose cukraus ir augalinių aliejų kiekiuose, kurie naudojami skoniui suteikti. 100 gramų šio populiaraus produkto yra apie 400 kalorijų, todėl musliai nėra tokie dietiniai. Užuot pasikliavus gamintojais, miusli rekomenduojama pasigaminti patiems, maišant mėgstamus riešutus, grūdus ir džiovintus vaisius be cukraus ir aliejų pertekliaus.
Perdirbta mėsa: istorija apie paslėptų priedų pavojų
Konservai, dešrelės, parduotuvėje pirkti kotletai – visa tai perdirbtos mėsos pavyzdžiai, kuriuos vartojame negalvodami apie pasekmes. Šiuose maisto produktuose, apdorotuose be mūsų dalyvavimo, yra didžiulis kiekis druskos, konservantų ir nesveikų riebalų, kurie gali padidinti cholesterolio kiekį ir sukelti nutukimą bei sąnarių problemas. Dietologų patarimu, visiškas tokio maisto pašalinimas iš raciono bus žingsnis link bendros sveikatos gerinimo ir tinkamų mitybos įpročių formavimo.
Keisdami savo mitybą galime pasiekti didesnę pusiausvyrą ir rūpintis savo sveikata. Apdorotos mėsos vengimas ir sąmoningas musli vartojimas – tai ne tik žingsnis geresnės sveikatos link, bet ir rūpinimosi savo kūnu bei jo ilgaamžiškumo demonstravimas.
Majonezas: kaip paprastas padažas tapo paslėptu žalos šaltiniu
Atrodo, kad majonezas yra vienas paprasčiausių padažų, tačiau atidžiau pažvelkite į parduotuvės majonezo etiketę – jis labiau panašus į cheminę sudėtį, o ne į kulinarinių eksperimentų receptą. Nors naminiam majonezui reikia tik kelių ingredientų, įskaitant augalinį aliejų, kiaušinius, actą ir prieskonius, parduotuvėse parduodamos versijos dažnai užpildomos pakaitalais ir konservantais. Dėl to jie ne tik turi daug kalorijų, bet ir neturi maistinių medžiagų, daugelį metų sėdi prekybos centrų lentynose.
Margarinas: nesveiki riebalai, paslėpti patrauklioje pakuotėje
Margarinas, nepaisant seno sviesto pakaitalo statuso, iš tikrųjų yra vandens, emulsiklių ir dirbtinių riebalų mišinys, daugiausia pagamintas iš genetiškai modifikuotų sojų pupelių. Tačiau labiausiai susirūpinę margarino komponentai yra transriebalai, dėl kurių padidėja cholesterolio kiekis ir padidėja širdies ir kraujagyslių ligų rizika.
Šių maisto produktų vengimas yra ne tik žingsnis sveikos mitybos link, bet ir susirūpinimo savo sveikata bei gerove ženklas. Atidžiai skaitydami etiketes ir sąmoningai pasirinkdami maistą, padėsite mūsų kūnui išlaikyti geresnę formą ateinančiais metais.