Tortas gaunasi labai skanus, švelnus, su tikru paukščių pieno kremu. Puikiai tinka šventiniam arbatos vakarėliui.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– cukrus, 150 g;
– miltai, 300 g;
– vanduo, 300 ml;
– kakava, 3 – 4 šaukštai;
– augalinis aliejus, 100 ml;
– soda ir kepimo milteliai po 1 arbatinį šaukštelį;
– cinamonas, muskato riešutas, trečdalis šaukštelio.
Norėdami paruošti paukščių pieno kremą, jums reikia:
– cukrus, 150 ml;
– pienas, 500 ml;
– manų kruopos, 5 šaukštai;
– citrinos sultys, 2 – 3 šaukštai;
– sviestas, 200 g.
Norėdami paruošti fudge, paimkite :
— tamsaus šokolado, 100 g;
– verdantis vanduo, 100 ml;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Virimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su kakava, cukrumi, muskato riešutu ir cinamonu. Prieskonių galite nenaudoti, bet su jais biskvitas bus skanesnis.
Suberkite druską, soda ir kepimo miltelius, išmaišykite.
Įpilkite augalinio aliejaus ir šalto vandens, 150 ml, išmaišykite ir užpilkite 150 ml verdančio vandens, išmaišykite.
Patarimas : svarbiausia mentele labai gerai išmaišyti tešlą.
Formą padengiame pergamentu ir išklojame tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.
Kremui pieną ir cukrų sumaišyti, pakaitinti ir suberti manų kruopas bei vaniliną, išmaišyti. Virkite iki storio. Atvėsinkite po plėvele.
Minkštą sviestą išplakti ir dalimis supilti kreminį kremą, išplakti iki purumo.
Biskvitą perpjaukite į 2 sluoksnius ir suformuokite pyragą, pyragėlius patepkite kremu.
Paruoškite glajų iš ingredientų ir užpilkite ant pyrago viršaus. Įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.