Patys subtiliausi žuvies kotletai: sultingi ir skanūs. Paprastas naminis receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kotletai – universalus patiekalas, kurį galima paruošti gana įvairiai. Pavyzdžiui, Europos šalyse mėsa kotletams nemalinama į faršą, o Azijoje patiekiama net šalta. Galite gaminti kotletus iš įvairių rūšių mėsos, įskaitant žuvį. Šis mėsos delikatesas pasirodo švelnus ir dietinis. Svarbiausia pasirinkti gerą žuvį, be papildomų kaulų ir kartumo.

Žuvies kotletų ingredientai:

žuvies filė – 700 g;
džiovintas česnakas – šaukštelis;
svogūnai – 180 g;
druska – pagal skonį;
česnakas – gvazdikėlis;
sviestas – 10 g;
balta duona – 3 vnt;
vištienos kiaušinis – vnt.;
pienas – 100 ml;
grietinėlė 33% – 50 ml.
Žuvies kotletų ruošimas:

Duonos gabalėlius reikia nuimti nuo plutos ir sudėti į gilų dubenį. Duonos trupinius užpilkite pienu ir leiskite šiek tiek suminkštėti.

Šiuo metu smulkiai supjaustykite česnaką, o svogūną supjaustykite mažais kvadratėliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepkite svogūną ir česnaką iki šiek tiek auksinės spalvos.

Supjaustykite filė mažais atsitiktiniais gabalėliais. Išimkite duoną iš pieno ir išspauskite drėgmės perteklių.

Tiek duoną, tiek žuvį sumalame mėsmale, taip pat per šį virtuvės indą perleidžiame svogūnų-česnakų mišinį.

Į gautą masę įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Druskos, pipirų, į faršą suberkite džiovintą česnaką, viską išmaišykite mentele. Toliau dirbame rankomis – sumušame faršą, kad jis taptų minkštesnis ir švelnesnis.

Faršo paviršių uždenkite maistine plėvele ir pusvalandžiui padėkite į šaltą vietą.

Tada iš šalto faršo formuojame kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų (jis turi visiškai uždengti dugną), išdėliokite žuvies kotletus.

Kepkite žuvies produktą iš kiekvienos pusės 10 minučių.

Taip paruošite sultingus ir skanius žuvies kotletus.

Jūros žuvys keps greičiau nei upių žuvys.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.