Pats švelniausias bulvių troškinys su mėsa. Nuostabiai skanu!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Nežinote, ką gaminti vakarienei? Tada šis receptas tikrai jums! Pagaminti šį aromatingą, skanų bulvių troškinį su mėsa visai nesunku, tačiau jūsų namiškiai akimirksniu nušluos jį nuo stalo!

Ingredientai:

Bulvės – 2 kg;
Kiauliena – 0,8 kg;
Svogūnai – 2 vnt;
Grietinė – 3 šaukštai. l.;
Sviestas – 50 g;
Kietasis sūris – 50 g.
Paruošimas:

Kiaulieną supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną smulkiai supjaustykite.

Keptuvėje augaliniame aliejuje šiek tiek pakepinkite svogūną, tada sudėkite į jį mėsą. Pakepinkite porą minučių, suberkite prieskonius ir druską. Uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol iškeps. Galite įpilti šiek tiek vandens, kad būtų sultingesnis.

Išvirkite bulvių košę ir įpilkite į ją sviesto.

Kepimui geriausia naudoti spyruoklinę formą, nes taip galėsite lengviau išimti gatavą troškintuvą jo nepažeidžiant.

Uždenkite keptuvę pergamentiniu popieriumi ir sutepkite augaliniu aliejumi.

Pusę tyrės dėkite ant keptuvės dugno, tolygiai paskirstykite ir šaukštu lengvai prispauskite.

Antrasis sluoksnis yra mėsa. Ant bulvių uždėkite troškinį ir svogūnus.

Trečias sluoksnis – likusi tyrės dalis. Šaukštu išlyginkite troškintuvo paviršių, keptuvės viršų keliose vietose pradurkite šakute ar peiliu ir supilkite grietinę.

Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol pasirodys patraukli aukso rudos spalvos plutelė.

Dabar troškinys paruoštas! Greitai ir lengvai!

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.