Šie pyragaičiai būdavo parduodami kiekviename bufete ir valgykloje, dažnai pirkdavome mokykloje ir nieko skanesnio nebuvo. Radau receptą ir noriu su jumis pasidalinti šiuo minkštu ir kvapniu desertu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
sviestas, 180 g;
cukrus, 130 g;
kiaušinis, 1 vnt;
miltų, apie 310 g;
kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
žiupsnelio druskos, vanilės pagal skonį;
uogienės arba marmeladas, 200 – 240 g.
Virimo procesas
Visi produktai turi būti kambario temperatūros, o sviestas – suminkštėjęs. Todėl visus produktus paruoškite likus bent valandai iki gaminimo proceso. Taip pat kartais sviestą keičiu margarinu, tik naudoju kokybišką.
Sluoksniuokite sviestą ir minutę plakite mikseriu iki purumo.
Suberkite smulkų cukrų arba cukraus pudrą ir vanilę, plakite iki šviesios spalvos 4 minutes.
Įmuškite kiaušinį ir plakite 4 minutes.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Miltus ir kepimo miltelius sumaišyti, persijoti ir iš karto šiek tiek supilti į masę, išminkyti mentele arba mikseriu.
Suberkite antrą dalį miltų ir greitai išmaišykite.
Patarimas : trapios tešlos tešla minkoma greitai.
Pabarstykite pergamentą miltais ir iškočiokite tešlą į 5–7 mm storio sluoksnį. Nupjauname nelygumus ir gauname lygų sluoksnį.
Perkelkite į kepimo skardą, šakute subadykite skylutes ir kepkite 0–2 minutes, kol taps auksinės rudos spalvos.
Karštą pyragą perpjaukite į 2 dalis ir atvėsinkite 5 minutes.
Sutepkite bet kokia uogiene. Uždenkite antruoju torto sluoksniu ir šiek tiek prispauskite. Viršų taip pat plonu sluoksniu aptepame uogiene ir, jei norime, pabarstome trupiniais.
Palikti porą valandų mirkti kambario temperatūroje.
Geriau palikti per naktį, o kitą dieną pyragas bus labai minkštas.