Pats skaniausias tortas Kalėdoms. Mano mėgstamiausias šventinis desertas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tortai Kalėdoms yra įprasta tradicija daugelyje Europos šalių. Kažkodėl NVS šalyse kūčiukai tokios stiprios įtakos neturi.

Tačiau šios galimybės neatsisakysime ir Kalėdoms paruošime skanų naminį desertą.

Ingredientai:

sluoksniuotos tešlos – 3 ritinėliai;
vyšnia – 700 g;
kiaušinis – vnt.
Ingredientai kremui:

grietinėlės sūris – 330 g;
grietinė – 1000 g;
kondensuotas pienas – 390 g.
Paruošimas:

Ant pergamento klojame 27×40 cm tešlos lakštus, padalijame į mažus stačiakampius 8×27 cm. Išilgai kiekvieno sluoksnio išklojame po vyšnią, susukame į ritinį su įdaru.

Įmuškite kiaušinį, sutepkite vyniotinio kraštą, užsandarinkite tešlą.

Panašiai apvyniokite vyšnias į likusius stačiakampius ir padėkite ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.

pusvalandį. Likusius tešlos sluoksnius iškepame kartu su pagaliukais.

Kremui paruošti kreminį sūrį sumaišyti su grietine ir kondensuotu pienu, išplakti mikseriu.

Plokščią lėkštę patepkite kremu, ant kremo išilgai uždėkite 5 pagaliukus.

Pagrindą uždenkite stačiakampe konditerijos formele. Sutepkite lazdelių viršų kremu.

Ant kremo uždedame dar 5 pagaliukus, taip surenkame tortą.

Tortą surenkame, kol baigsis pagaliukai ir kremas.

Tortą padėkite į šaldytuvą bent 8 valandoms.

Sutrinkite gatavos sluoksniuotos tešlos likučius.

Uždenkite gatavą pyragą trupiniais iš visų pusių, nepamirškite apie viršų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.