Pats skaniausias mėlynių biskvitas su grietine

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Skanus ir purus grietinės biskvitas, užpildytas saldžiomis mėlynėmis. Tokiam pyragui neatsispiria net didžiausias gurmanas ir žinovas.

Subtilus biskvitas su mėlynėmis ar kitomis uogomis parodo, kad desertas nebūtinai turi būti sudėtingas paruošimas ir pilnas egzotiškų ingredientų, kad visi galėtų mėgautis. Paprastume slypi grožis , o grietinės derinys su mėlynėmis tiesiog garantuoja sėkmę. Išbandykite ir namuose ir praneškite, kaip patiko.

Ingredientai

  • Sviestas – 200 g
  • cukrus – 150 g
  • kiaušiniai – 4 vnt
  • druska – 1 žiupsnelis
  • paprasti miltai – 300 g
  • pienas – 70 ml
  • citrinos sultys – 1 šaukštelis
  • vanilės esencija – pagal skonį
  • kepimo soda – 2 šaukšteliai
  • mėlynės – 450 g
  • kukurūzų krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
  • plakta grietinėlė arba riebi grietinė – 200 ml + papuošimui
  • cukraus pudros – pabarstymui

Paruošimo instrukcijos

Minkštą sviestą su druska ir cukrumi ištrinkite iki vientisos masės. Įmuškite 1 kiaušinį ir vanilės esenciją ir gerai išplakite. Kitame dubenyje persijokite paprastus miltus ir soda ir abu gerai išmaišykite. Tada dalimis įmaišykite miltų mišinį į sviesto masę . Supilkite pieną ir grietinę, pagardinkite citrinos sultimis ir išmaišykite, kad susidarytų vienalytė tešla.

Šviežias arba atšildytas mėlynes sumaišykite su kukurūzų (arba bulvių) krakmolu. Dėl to kepimo metu jie neišsiskleis tešloje . Torto formą išklokite kepimo popieriumi, du trečdalius mėlynių supilkite ant formos dugno ir supilkite jas tešlą. Tešlos paviršių išlyginkite ir pabarstykite likusiomis mėlynėmis.

Taip paruoštą pyragą pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30–40 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės specifinių savybių. Ar pyragas pakankamai iškepęs, patikrinkite su iešmeliu . Gatavą desertą leiskite visiškai atvėsti, apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite šlakeliu plaktos grietinės ar grietinės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.