Kepant mėsą bet kokia forma – ant ugnies, orkaitėje, ant grotelių – svarbus marinatas.
Siūlome puikų marinato variantą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– vištienos mėsa, 1 kg;
– kefyras, išrūgos, jogurtas, 0,5 stiklinės;
– sausas česnakas, 0,5 šaukštelio;
– raudonieji pipirai, juodieji pipirai, karis po 0,5 šaukštelio;
– paprika, 1 šaukštelis;
– druska, ketvirtis.
Virimo procesas
Renkamės šviežią mėsą ir supjaustome porcijomis. Jei marinuosite filė, kitoms vištienos dalims pakaks 1 valandos, geriau palikite 4 val.
Marinato pagrindui galite imti kefyrą arba jogurtą, išrūgas ar net natūralų jogurtą, rūgpienį.
Pasirinktą pagrindą sumaišykite su visais prieskoniais, druska, suberkite visus mėgstamus mėsos prieskonius.
Prieskonių kiekį reguliuokite patys, jei mėgstate aštriai, tuomet dėkite daugiau. Nepamirškite apie šalavijus, imbierą, kalendrą.
Marinatu užpilkite vištieną ir palikite per naktį šaldytuve.
Ryte ar po pietų vištieną galite kepti bet kaip – orkaitėje, ant ugnies, keptuvėje, ant grotelių.