Suktinukai – neįprastas patiekalas šventinei ar įprastai vakarienei. Faktas yra tas, kad ritiniai yra universalūs, juos galima paruošti iš skirtingų produktų. Dauguma žmonių yra susipažinę su saldžiais keptais vyniotiniais, pavyzdžiui, meringue ritiniais. Visi taip pat žino apie mėsainius, kurie gaminami iš kiaulienos ir jautienos. Tačiau be tokių suktinukų yra ir vištienos. Jis yra švelnesnis ir sultingesnis.
Žmonės suktinukus gamino nuo seno. Tuo metu šis skanėstas buvo labai vertinamas visuomenėje. Tik turtingiausi žmonės galėjo sau leisti mėsos kepalus. Dabar situacija pasikeitė, ritinėliai prieinami visiems. Paruoškime vištienos vyniotinį kaip užkandį Naujųjų metų stalui.
Mėsos pyrago ingredientai:
vištienos krūtinėlė – kg;
petražolės – krūva;
česnakai – 3 gvazdikėliai;
kiaušiniai – 2 vnt .;
morkos – vnt.;
raudonieji pipirai – ½ vnt .;
sūris – 50 g;
druska – 1 šaukštelis;
malti čili pipirai – ½ šaukštelio;
saulėje džiovinti pomidorai – 4 vnt.
Vištienos ritinio paruošimas:
Smulkiai supjaustykite krūvą petražolių ir česnako skilteles. Į dubenį įmuškite kiaušinius, išplakite ir sumaišykite su česnaku ir petražolėmis.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į kiaušinių masę. Saulėje džiovintus pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu. Vištienos krūtinėles supjaustome taip, kad gautume 1,5-2 cm storio kepsnius.
Vištienos krūtinėlės kepsnelius dėkite ant maistinės plėvelės, perdengdami vienas kitą. Uždenkite sluoksnį maistine plėvele ir sumuškite vištieną kočėlu ir plaktuku.
Sluoksnį sluoksnį pasūdykite, įberkite čili pipirų, paviršių patepkite kiaušinių mišiniu. Mes nepasiekiame vienos iš sluoksnio dalių pabaigos, paliekame 1,5-2 cm sluoksnio be mišinio.
Morkas nulupkite ir supjaustykite išilgai kubeliais, išimkite pipirų vidų ir supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaušinius išvirkite kietai, nulupkite ir perpjaukite į dvi dalis.
Pirmiausia išilgai sluoksnio dėkite kiaušinius supjaustyta puse žemyn, tada atsitraukite 1–2 cm ir sudėkite pipirų griežinėlius. Taip pat atsitraukiame 1-2 cm ir ant sluoksnio dedame morkų lazdeles.
Saulėje džiovintus pomidorus padalinkite per pusę ir išdėliokite išilgai kiaušinių.
Sluoksnį susukti į vyniotinį su įdaru viduje, vyniotinį užklijuoti maistine plėvele.
Surišame plėvelės galus, kad pritvirtintume ritinėlį viduje.
Galima papildomai apvynioti vyniotinį į plėvelę.
Ruloną rekomenduojama surišti žnyplėmis. Suktinuką pavirkite litre vandens puode ant vidutinės ugnies valandą.
Po valandos kepimo atvėsinkite vyniotinį ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms.
Taip gaunamas neįprastas vištienos suktinukų užkandis.