Šis įdaras – žalieji svogūnai ir kiaušiniai – labai paprastas, bet vienas skaniausių ir sotesnių. Bet kokios bandelės ir pyragėliai su juo visada greitai suvalgomi.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– riebus kefyras, 500 g;
– cukrus, 20 g;
– miltai, 700 g;
– soda, 1 šaukštelis;
– kiaušinis, 1 vnt.;
– druska, žiupsnelis;
– augalinis aliejus, 40 ml.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
= kiaušiniai, 5 vnt;
– žalieji svogūnai ir žolelės;
– druskos ir pipirų pagal skonį.
Virimo procesas
Kefyrą sumaišykite su visais produktais, išskyrus miltus.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę, užminkykite minkštą tešlą. Uždenkite ir palikite 30-40 minučių.
Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Susmulkinkite žalius svogūnus ir žoleles, sumaišykite su kiaušiniais, druska ir pipirais pagal skonį.
Stalą ir rankas patepkite augaliniu aliejumi, suformuokite pyragėlius ir atsargiai suspauskite.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Padėkite pyragus ant popierinių rankšluosčių, o tada padėkite ant lėkštės.
Patarimas : ant šios tešlos taip pat labai skanūs pyragėliai su sūdytu varškės sūriu ir šviežiais ar šaldytais krapais.