Šis sūris puikiai gaminamas iš naminio pieno ir kokybiškos, riebios grietinės. Pagal jį galite pagaminti bet kokį užkandinį sūrį, tiek saldų, tiek aštrų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– pienas, 1 l;
– riebi grietinė, 200 g;
– kiaušiniai, 3 vnt;
– druska, 1 šaukštelis;
– prieskoniai, žolelės.
Virimo procesas
Pieną užvirinkite.
Sumaišykite grietinę su kiaušiniais ir druska iki vientisos masės. Jei norite pridėti prieskonių ir žolelių, suberkite viską šiame etape ir gerai išmaišykite su grietine.
Grietinės mišinį plona srovele supilti į verdantį pieną, išmaišyti ir užvirti, pavirti 5 min. Ugnis nedidelė. Iš pradžių atsiras nedideli dribsniai, tada jie taps labai dideli. Nepamirškite nuolat maišyti, kad masė nepriliptų prie dugno ir sienelių.
Marlę perlenkiame keliais sluoksniais, masę perkošiame ir paliekame išrūgas nuvarvėti. Tvirtai apvyniokite marlės maišelį, kad sūris įgautų formą. Leiskite atvėsti.
Kai atvės, užspauskite ant viršaus ir padėkite į šaldytuvą.
Ryte išimame ir pašaliname priespaudą, perkeliame sūrį į laikymo indą. Kuo ilgiau sūris stovi, tuo jis tampa skanesnis.