Atėjo visų rūšių mėsos kepimo ant grotelių sezonas, o jei nusprendėte gaminti vištienos šlauneles, tuomet ruošiant jas šio marinato neturi trūkti.
Vasara – nuostabus metas, kai žmogus turi begalę galimybių pasinaudoti dar viena gražia ir šilta diena. Ir žinoma, ne išimtis ir populiari kepsninė, be kurios neapsieina nei viena atostogos, nei laisvalaikis nuo darbo. Jei šį kartą nusprendėte, kad vištienos šlaunelės bus pagrindinis vaidmuo , tada lažinkitės dėl šio marinato, kuris bus geriausias iš visų. O jei lauke turėtų būti nemalonu ir norite bent jau atsigriebti namuose, galite juos tiesiog iškepti orkaitėje.
Ingredientai, kurių jums reikės ruošiant:
- Vištienos kojos – 20 vnt
- Druska – pagal skonį
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį
- Maltos saldžiosios paprikos – 1 valgomasis šaukštas
- Sojų padažas – 3 šaukštai
- Medus – 1 šaukštelis
- augalinis aliejus – 80 ml
- Sezamo aliejus – 1 valgomasis šaukštas
- Česnakai – 6 didelės gvazdikėliai
Vištienos šlaunis nuplaukite, nusausinkite ir ant kiekvienos padarykite po du skersinius įpjovimus, kurie turi būti gilūs iki kaulo. Įdėkite juos į dubenį ir įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, maltų saldžiųjų pipirų, sojų padažo , medaus, augalinio ir sezamo aliejaus bei sutrinto česnako. Viską sumaišykite rankomis, pabandykite įmasažuoti prieskonius į kiekvieną mėsos gabalą.
Palikite marinuotis trisdešimt minučių, tada perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Padėklą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite vištienos šlauneles 30 minučių . Tada išimkite skardą iš orkaitės ir aptepkite kojeles likusiu marinatu. Leiskite jiems kepti paskutines 7–10 minučių. Tada galėsite patiekti šlaunis, mėgaukitės!