Jau tapo tradicija, kad sumuštiniai su raudonaisiais ikrais Naujųjų metų išvakarėse yra ypatingas skanėstas. Kokios gali būti gudrybės ruošiant šį užkandį? Bet nė vieno! Reikia pjaustyti batoną, kiekvieną gabaliuką patepti sviestu, galiausiai dėti ikrų – kuo daugiau, tuo skaniau. Bet ne. Žinau, kaip sumuštinius su raudonaisiais ikrais pagaminti skaniau. Skirtumas bus pastebimas visiems.
Ingridientai
- Sviestas 82,5% 1 vnt
- Sviestas 82,5% 100 g
- Raudonieji ikrai yra granuliuoti 100 g
PARUOŠIMAS:
1. Batoną supjaustykite maždaug 0,7-1 cm storio gabalėliais.
2. Sviestą iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad šiek tiek ištirptų, tada lengviau tepti duonos gabalėlius.
3. Duonos gabalėlius sudėkite ant lakšto ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 2-4 minutėms. Taip pat gabalėlius galite paskrudinti ant grotelių arba skrudintuve. Kas turi ką? Duonos gabalėliai turi šiek tiek apskrusti.
4. Tada reikia palaukti, kol batonas atvės.
5. O dabar viskas – kaip visada – ant kiekvieno gabalėlio uždėkite po truputį sviesto ir išdėliokite ikrus. Traškus batonas, minkštas sviestas ir raudonieji ikrai – puikus derinys. Pabandykite šiais Naujaisiais metais gaminti sumuštinius ir pamatysite, kad jie pasirodys daug skanesni.