Šokolado skonio varškės desertas yra būtent tai, kas dera prie rytinės kavos ir popietės arbatos.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kiaušiniai, 4 vnt;
– žiupsnelis druskos;
– miltai, 120 g;
– cukrus, 120 g;
– kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
– vanilinio cukraus pagal skonį.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia :
– varškės, 200 g;
– riebi grietinėlė, 250 ml;
– cukraus pudra, 100 – 120 g.
Pabarstymui:
– kakava, 2 v.š.
Virimo procesas
Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sumaišykite.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki standumo ir tirštos masės, tada dalimis supilkite sausą mišinį ir šluotele užminkykite tešlą.
Formą padengiame pergamentu ir išklojame tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių ir biskvitą kepame apie 30 min.
Atvėsinkite ir supjaustykite į 2 sluoksnius.
Varškę sutriname blenderiu.
Šaltą grietinėlę išplakti iki purumo, tada suberti miltelius ir išplakti iki standumo.
Sumaišykite abi mases ir išplakite į purią ir tirštą grietinėlę.
Formuojame tortą, pyragėlius patepame kremu. Torto viršų taip pat patepame kremu ir per sietelį pabarstome kakava.
Patarimas : kakavą galima pakeisti tarkuotu šokoladu, trauktine ar pienu. Į kremą nepakenktų ir citrusinių vaisių žievelės ar cukruotų slyvų gabaliukai.