Kalėdiniai sausainiai su graikiniais riešutais – nepamainomas žiemos švenčių atributas, kuriame dera židinio šiluma ir šventės atmosfera. Šis skanėstas tradiciškai ruošiamas Kalėdų išvakarėse ir savo unikaliais receptais bei paslaptimis įkūnija kiekvieną šeimą.
Saldžios tešlos ir traškių riešutų skonio derinys daro sausainius neįtikėtinai patrauklius. Graikiniai riešutai suteikia ne tik sodraus skonio, bet ir naudos sveikatai: juose gausu omega-3 riebalų rūgščių, antioksidantų ir vitaminų, todėl šie sausainiai ne tik skanūs, bet ir maistingi.
Kalėdinių graikinių riešutų sausainių gaminimas gali būti nuostabi šeimos tradicija. Šis procesas suartina artimuosius, pripildydamas namus vanilės ir ką tik iškeptų kepinių aromatais.
Ingredientai:
Kiaušinis – 1 vnt.;
Cukraus pudra – 90 g;
Minkštas sviestas – 50 g;
saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai;
Vanilinas – žiupsnelis;
Druska – žiupsnelis;
Miltai – 250 g;
Kepimo milteliai – 8 g;
Graikiniai riešutai.
Graikinių riešutų sausainių gaminimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukraus pudrą ir gerai išmaišykite. Į kiaušinių mišinį įpilkite sviesto ir augalinio aliejaus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Į mišinį supilkite vaniliną ir druską, suberkite smulkiai pjaustytus riešutus ir vėl išmaišykite. Į mišinį išsijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą ir nelipnią tešlą.
Iš tešlos formuojame nedidelius rutuliukus ir dedame ant kepimo skardos. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių.
Iškepus sausainius apvolioti cukraus pudra. Iš jo gaminami skanūs ir paprasti sausainiai Naujiesiems metams ar Kalėdoms.