Šiuos slyvų uogienes ne tik lengva paruošti, bet, svarbiausia, jie tikrai labai skanūs. Išbandykite juos.
Ar dažnai perkate uogienę parduotuvėje? O ar žinote, kad jų paruošimas tikrai nėra toks sudėtingas, kaip gali pasirodyti? Galite juos paruošti patys namuose, greitai paruošite , o skonis tikrai geras. O kai tik vienas iš jūsų artimųjų jų paragaus, iškart paprašys jūsų recepto. Taigi, ar išbandysite juos?
Ko tau prireiks
- 250 g graikinių riešutų
- 750 g cukraus
- 2,5 kg slyvų
Tai tikrai labai paprasta
Iš pradžių slyvas išskobkite, tada supjaustykite ir sudėkite į didelį puodą. Įberkite daugiau cukraus ir palikite puodą kambario temperatūroje, kol slyvos išskirs sultis. Kai cukrus beveik ištirps, puodą dėkite ant vidutinės ugnies, kol susidarys pakankamai skysčio. Būtina, kad marmeladas nepriliptų prie puodo. Padidinkite ugnį ir virkite uogienę, kol sumažės ir sutirštės. Maišykite toliau.
Kai uogienė pasieks 105 laipsnius, suberkite riešutus, išmaišykite. Jei neturite specialaus termometro, jis patikrins sirupą ant nedidelės lėkštutės. Leiskite uogienei virti dar keletą kartų, bet nenustokite maišyti . Uogienę supilstykite į švarias ir sterilizuotas stiklines, padėtas ant metalinio padėklo. Uždarykite juos švariais ir sterilizuotais dangteliais, tada nuneškite į sandėliuką arba rūsį.
Ir viskas
Na, tai tikrai viskas. Gamindami šias uogienes turite būti labai atsargūs, kad nesusidegintumėte. Uogienės verda, todėl stiklinės taip pat bus karštos. Gatavomis uogienėmis galite aptepti kokį tešlą arba iš jų iškepti ką nors gero. Jei bijojote, kad nepavyks pasigaminti naminės uogienės, tiesiog vadovaukitės šiuo receptu. Nesijaudinkite, tai gali padaryti kiekvienas, net pradedantysis. Linkime gero apetito!