Siūlau receptą, kuris paprastą silkę pavers labai skaniu ir pikantišku užkandžiu. Patiekalo akcentas – žuvies marinatas su obuoliais, žolelėmis ir garstyčiomis, o paprasta silkė virsta vienu skaniausių patiekalų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
silpnai sūdyta silkė, 1 vnt.;
saldžiarūgštis obuolys, 1 vnt.;
raugintų agurkų, 2 vnt;
svogūnas;
grietinės, 2 šaukštai;
garstyčių, 1 šaukštelis;
cukraus, 0,5 šaukštelio;
žalias.

Virimo procesas
Silkę nuvalome nuo viso pertekliaus, išpjaustome filė, išimame kaulus ir supjaustome porcijomis.
Agurką supjaustykite griežinėliais – paimkite mažus arba didelius ir iš pradžių supjaustykite į 2 dalis, o po to per pusę.
Silkę sumaišykite su agurkais ir sudėkite nuluptą ir juostelėmis supjaustytą obuolį.
Patarimas: obuolių skilteles galima iš anksto apšlakstyti citrinos sultimis.
Grietinę sumaišykite su garstyčiomis, smulkiai pjaustytais krapais ir cukrumi. Cukrus pagal skonį.
Pagardinkite žuvį padažu ir uždenkite indą. Įdėkite į šaldytuvą nakčiai.
Patiekite prie stalo, papuoškite žolelėmis pagal skonį.

