Parodau jums neįprastų barščių receptą. Todėl mano barščiai patys skaniausi

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Barščiai rytų slavų kulinarijoje atsirado gana seniai. Patiekalo formavimuisi įtakos turėjo kaimyninės tautos. Tačiau sriuba nuo seno išliko beveik nepakitusi.

Dabar barščiai įtraukti į Žmonijos žodinio ir nematerialaus kultūros paveldo šedevrų sąrašą. Šiuo veiksmu JT patvirtino šio patiekalo svarbą tiek šalies, tiek viso pasaulio kultūroje.

Barščiai gali būti skirtingi, nes kiekviena tauta juos ruošia pagal savo tradicijas ir principus.

Burokėliai barščiuose vaidina didelį vaidmenį. Kuo brandesni burokėliai, tuo raudonesni ir sodresni bus barščiai. Tačiau, be to, yra ir kitų skanios sriubos paruošimo paslapčių.

Ingredientai barščiams:

Vištienos koja – 2 vnt.;
Vanduo – 1,5 l;
Kopūstai – 300 g;
Bulvės – 2 vnt.;
Svogūnai – 1 vnt .;
Morkos – 1 vnt .;
Virti burokėliai – 1 vnt .;
Rauginti kopūstai – 150 g;
Pomidorų pasta – 2 šaukštai. l.;
Khmeli-suneli – ½ šaukštelio;
Paprika – 1 šaukštelis;
Sausas česnakas – 1 šaukštelis;
Lauro lapas – 1 vnt.;
Žalieji svogūnai – krūva;
Cilantro – krūva;
Druska – 2 šaukšteliai.
Barščių paruošimas:

Į vandenį suberkite druską ir įkaitinkite puode, išdėliokite vištienos kojeles. Taip pat į vandenį galite įdėti sriubos rinkinį. Nepamirškite į vandenį su mėsa įdėti pusės svogūno.

Svogūną smulkiai supjaustykite, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas, lengvai pasūdykite.

Smulkiai supjaustykite kopūstą, įberkite druskos ir palikite 5-7 minutes. Į svogūną įpilkite pomidorų pastos ir įpilkite 30 ml vandens. Į svogūnus ir morkas suberkite suneli apynius, papriką ir sausą česnaką ir išmaišykite.

Uždenkite kepsnį dangčiu ir troškinkite 2 minutes. Kepkite vištieną, kol iškeps, tada sudėkite į atskirą dubenį kartu su svogūnais.

Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais ir supilkite į sultinį. Kopūstą dėkite į kepsnį ir išmaišykite, nuolat maišydami troškinkite po dangčiu 8-10 minučių.

Taip pat skaitykite:  Tiesiog užpilkite kiaušinius ant vištienos krūtinėlės. Bus skanu ir labai švelnu

Iš mėsos išimkite kaulus ir supjaustykite į mažus gabalėlius. Po 10 minučių kepsnį supilkite į sultinį.

Nuluptus burokėlius sutarkuokite stambia tarka ir kartu su raugintais kopūstais suberkite į sriubą. Tada į barščius įpilkite vištienos ir virkite uždengtą ant silpnos ugnies 10 minučių.

Supjaustykite žalius svogūnus ir kalendrą į sriubą ir supilkite į keptuvę.

Leiskite sriubai virti 5 minutes, uždengę. Rezultatas – skanūs ir sotūs barščiai su mėsa.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.