Paprastos kopūstų salotos žiemai: kiekvienais metais gaminu vis daugiau!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Skanios, traškios kopūstų salotos su saldžiaisiais pipirais ir pomidorais.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– kopūstai, 800 g;

– svogūnas, 250 g;

– paprika, 900 g;

– morkos, 350 g;

– pomidorai, 1 kg;

– augalinis aliejus, 250 ml;

– druska, 50 g;

– cukrus, 100 g;

– actas 9%, 100 ml.

Virimo procesas

Smulkiai susmulkinkite kopūstą.

Trys morkos ant rupios trintuvės.

Saldžiąją papriką supjaustykite juostelėmis, o svogūną – plonais pusžiedžiais.

Pomidorus supjaustome griežinėliais.

Patarimas : šioms salotoms geriau rinktis tankias pomidorų veisles, kad jos nenutekėtų.

Įpilkite druskos, cukraus ir augalinio aliejaus, sumaišykite.

Įpilkite acto ir išmaišykite

Salotų stiklainiai turi būti sterilizuoti.

Salotas dedame į stiklainius – gaunasi 8 pusės litro stiklainiai.

Stiklainius sudėkite į puodą, ant dugno padėkite rankšluostį, virš pusės stiklainio užpilkite vandens.

Sterilizuokite nuo virimo momento 20 minučių. Jei turite litrų stiklainius, sterilizavimo laikas yra 40 minučių.

Patarimas: pagal skonį į salotas galite dėti ir prieskoninių žolelių – krapų, petražolių. Jei mėgstate žalius pomidorus, pikantiškesnio skonio salotas galite pakeisti raudonais.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Duona su užtepėle per 3 minutes. Senas receptas: suvalgome labai greitai!
Patiko? Pasidalink! Ačiū.