Ingredientai:
- Bulvės – 500 g
- Vištienos krūtinėlė – 300 g
- Kiaušiniai – 3 vnt.
- Pievagrybiai (rudi) – 200 g
- Marinuoti agurkai – 150 g
- Žalieji svogūnai – 30 g
- krapai – 10 g
- Konservuoti žalieji žirneliai – 150 g
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.
- Druska ir juodieji pipirai – pagal skonį
- Majonezas – 100 g
Paruošimas:
Bulves, vištienos krūtinėlę ir kiaušinius išvirkite, kol suminkštės, tada atvėsinkite. Grybus perpjaukite per pusę, tada dideliais gabalėliais. Kepkite juos karštoje keptuvėje su augaliniu aliejumi, įberdami šiek tiek druskos. Perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Bulves supjaustykite dideliais kubeliais, kad jos išlaikytų formą salotose. Vištienos mėsą supjaustykite gabalėliais, maždaug per pusę bulvių dydžio. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais, baltymus supjaustykite taip pat, kaip ir agurkus. Trynius sutrinkite šakute iki vientisos masės, suberkite smulkiai pjaustytus žalius svogūnus, krapus, druską, pipirus.
Sumaišykite trynius su majonezu, kad susidarytų tirštas padažas.
Dideliame dubenyje sumaišykite bulves, vištieną, agurkus, kiaušinių baltymus, žaliuosius žirnelius ir keptus grybus. Supilkite padažą, maišykite, kol visi ingredientai tolygiai pasiskirstys. Jei reikia, įberkite druskos ar pipirų pagal skonį.
Patiekite šiek tiek atšaldytą. Šios salotos gali būti patiekiamos kaip pagrindinis patiekalas arba kaip užkandis ant šventinio stalo.