Paprastos bulvės, o visi kaimynai išprašys recepto. Sūrio pyragas su bulvėmis: grožis ir nuostabus skonis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulvės yra svarbi daugelio žmonių mitybos dalis. Mes žinome apie bulvinius blynus, bulvių zrazy, pyragus su bulvėmis. Tačiau, be šių garsių patiekalų, pasaulyje yra daug kitų bulvių patiekalų. Iš bulvių gamina net kepinius. Be to, šis kepinys pasirodo ne blogesnis nei įprastai. Faktas yra tas, kad bulvėse yra daug krakmolo. Tai leidžia iš tyrės sukurti tikrą duoną ir papločius. Bulvių tešla yra minkšta ir lanksti, su ja lengva dirbti. Parodysime, kaip pasigaminti bulvių pyragus.

Ingredientai bulvių pyragams:

  • Serumas – 500 ml;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Mielės – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 20 ml;
  • Miltai – 780 g.

Užpildo ingredientai:

  • virtos bulvės – 1 kg;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Sviestas – 10 g;
  • Virtų bulvių vanduo – 100 ml;
  • Sezamas.

Bulvių pyragų ruošimas:

Į šiltas išrūgas supilkite druską ir mieles, sumaišykite ir supilkite augalinį aliejų. Į išrūgas dalimis supilkite miltus, užminkykite elastingą ir minkštą tešlą. Tešlą surenkame į bandelę ir paliekame valandai po celofanu. Įdarui nuluptas virtas bulves sumaišome su druska, sviestu ir vandeniu ir apverčiame tyrele. Tešlą išmuškite ir padalinkite į 3 lygias dalis. Taip pat padalinkite bulvių košę ir suformuokite iš jų rutuliukus.

Tešlos rutulį iškočiojame į storą plokščią pyragą, į kurį dedame gumulą bulvių košės.

Tyrę sandariai uždarome tešlos viduje tarsi maišelyje. Tešlos rutulį su įdaru rankomis suminkykite į storą plokščią pyragą. Uždenkite pyragą maistine plėvele ir palikite 10 minučių.

Sutepkite pyragą trynio ir pieno mišiniu, pirštais padarykite įdubimus ant paviršiaus.

Pabarstykite paplotį sezamo sėklomis ir pakartokite šiuos veiksmus su likusiais kolobokais.

Kepkite pyragus 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.

Iškepus pyragėlius galima patepti sviestu. Rezultatai – sotūs, skanūs bulviniai pyragaičiai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.