Šis receptas jums tikrai patiks. Gaminimo procesas greitas, ingredientų rinkinys nedidelis, bet rezultatas bus tiesiog tobulas: agurkai išeina kaip tiesiai iš statinės, vidutiniškai sūrūs ir aromatingi.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
agurkai, apie 1,8 kg;
vanduo, 1,4 l;
druskos, 100 g;
švieži krapai ir skėčiai, krienų šaknys, vyšnių ir serbentų lapai;
aitriosios paprikos;
kvapieji pipirai 4 vnt;
česnako, 4 gvazdikėlių.
Virimo procesas
Daržoves geriau sandariai uždaryti į 3 litrų stiklainius – taip jos gerai surūgs
Agurkus nuplauname ir porą valandų užpilame švariu, šaltu vandeniu.
Lapus ir žalumynus nuplauname, krieno šaknį nuplauname ir nulupame, česnaką supjaustome griežinėliais.
Žoleles ir lapus, paprikas, česnako skilteles sudėkite į švarius stiklainius ir sandariai užpildykite stiklainius agurkais.
Į stiklainius supilkite druską ir užpilkite šaltu ir švariu vandeniu.
Uždenkite stiklainius plastikiniais dangteliais ir kelis kartus apverskite.
Palikite šiltoje patalpoje keletą dienų dėkle. Arba dedame į rūsį – tada rūgimo procesas užtruks ilgiau, bet daržovės išeis skanesnės.
Jei paliksite šiltoje patalpoje, tai po 3-4 dienų sūrymą nupilkite, užvirinkite ir vėl supilkite į stiklainius, užsukite dangtelius ir laikykite sandėliuke arba rūsyje.
Tie, kuriuos paliksite rūsyje po plastikiniais dangteliais, fermentuosis natūraliai ir su jais daugiau nieko daryti nereikės. Po poros savaičių galite pabandyti.