Paprastas salotų receptas, kurio skonis šviežias bet kuriuo metų laiku

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jei mėgstate daržovių salotas įvairiais būdais, jus tikrai nudžiugins salotų receptas, kuris bus traškus bet kokiomis aplinkybėmis ir bet kuriuo metų laiku.

Didėjant maisto, įskaitant daržoves, kainai, galbūt norėsite apsirūpinti mėgstamais šviežiais salotų žalumynais, taip sakant. Tačiau ruošti salotas prieš kelias dienas dažnai nepavyksta – daržovės būna sausos ir minkštos, kai kuriais atvejais jau pradėjusios gesti . Galite manyti, kad esate beviltiškoje situacijoje, bet klystumėte. Pagal šį paprastą receptą galite paruošti mėgstamas salotas, kurios bus tokios pat traškios šiandien, rytoj ir po mėnesio.

Norėdami paruošti salotas, paruoškite šiuos ingredientus:

  • 2 kilogramai salotinių agurkų
  • 2 kilogramai pomidorų
  • 1 kilogramas saldžiųjų paprikų
  • 700 gramų baltojo svogūno
  • 2 gabaliukai čili pipirų
  • 2 ½ šaukšto druskos

Pats paruošimas neužims daug laiko

Pirmiausia visas daržoves gerai nuplaukite po tekančiu drungnu vandeniu. Iš paprikos išimkite sėklas ir nulupkite svogūnus. Antras žingsnis – supjaustykite paruoštas daržoves. Salotinius agurkus supjaustykite apskritimais, o svogūną – pusapvaliais. Tada supjaustykite griežinėliais pomidorus , taip pat saldžiąsias ir čili pipirus. Agurkams pjaustyti galite ir automatine pjaustykle, kuri palengvins Jūsų darbą ir taip pat gražiai papuoš susidariusius apskritimus.

Susmulkintas daržoves supilkite į didesnį plastikinį dubenį, kuriame jas gerai išmaišykite. Įsitikinkite, kad visi ingredientai yra tikrai sumaišyti ir, pavyzdžiui, sunkesni pomidorai yra ne tik dubens apačioje.

Tada sumaišytas daržoves pasūdykite su paruoštais 2 ½ šaukštais valgomosios druskos ir vėl gerai išmaišykite. Taip paruoštas salotas palikite trisdešimt penkiasdešimt minučių, kad daržovės išsiskirtų pakankamai sulčių.

Salotų marinavimas užtikrins ilgai išliekantį traškumą

Tuo tarpu, kol daržovės pakankamai „išprakaito“, galima paruošti atitinkamą kiekį sterilizuotų stiklainių su sandariais dangteliais. Stiklainį galite sterilizuoti keliais būdais. Pavyzdžiui, nuplaukite juos karštu vandeniu, plovikliu ir išskalaukite. Taip išvalytas stiklines 20 minučių pašaukite į iki 140-180 °C įkaitintą orkaitę . Į paruoštas stiklines samčiu supilkite pakankamą kiekį daržovių salotų ir užpilkite trupučiu sulčių. Tada stiklainius uždenkite ir sudėkite į didesnį puodą.

Taip pat skaitykite:  Jau žinau, kuo nustebinsiu visus per šventes. Vištiena po prabangiu kailiu yra tai, ko jums reikia

Dabar pripildykite stiklainius į puodą karštu vandeniu, kuris sieks tiesiai virš dangtelių. Tada užvirinkite vandenį ir laikykite stiklainius penkiolika minučių. Praėjus šiam laikui, išimkite stiklines iš puodo ir padėkite jas aukštyn kojomis ant rankšluosčio. Palikite juos taip, kol visiškai atvės . Konservuotas daržovių salotas laikykite tamsioje, sausoje ir vėsioje vietoje – geriausia rūsyje ar sandėliuke. Galite valgyti vieną arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.