Paprastas receptas: naminis Rafaello pyragas kiekvienai progai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jei norisi išsikepti ką nors gero, bet pavargote nuo visų savo receptų, išbandykite naminį Rafaello pyragą, kuris tiks bet kokiai progai. 

Kas dar labiau patenkins jūsų skonio receptorius, nei saldus pyragas, pilnas švelnios grietinėlės ir pagardintas kokosu. Be to, šis receptas nereikalauja jokio sudėtingo paruošimo ir jums reikės tik pačių elementariausių ingredientų , kurie jums nekainuos per daug pinigų. Tačiau rezultatas tikrai to vertas ir, kaip įsitikinsite patys, joks jūsų apsilankymas ateityje neatsispirs. Pasinerkite į jį.

Naminis pyragas Rafaello

Jei pavargote nuo visų savo saldžiųjų desertų receptų, turime jums gerų naujienų – jums be jokios abejonės patiks naminis Rafaello pyragas. Kaip rodo pavadinimas, šis skanėstas yra įkvėptas visame pasaulyje žinomų praline , todėl, kaip ir jie, siūlo puikų kokoso skonį kartu su subtiliu saldžiu kremu. Paruošimui jums reikės šių ingredientų:

  • 200 gramų tarkuoto kokoso
  • 130 gramų cukraus
  • 50 gramų krakmolo
  • 4 kiaušiniai
  • 1 maišelis vanilinio cukraus arba vanilės ankšties

Kremui:

  • 500 mililitrų grietinėlės (35 procentai riebumo)
  • 300 gramų baltojo šokolado
  • 75 gramai migdolų
  • 20 gramų tarkuoto kokoso papuošimui

Paruošimo procedūra:

  • Pirmiausia paruoškite puodą, kuriame užvirinkite 1/3 grietinėlės. Tada baltąjį šokoladą supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į grietinėlę ir leiskite ištirpti, kad gautųsi vienalytė masė. Įdėkite jį į dubenį, uždenkite folija ir palikite atvėsti šaldytuve mažiausiai 6 valandas.
  • Dabar paruoškite kepimo indą (geriausia apvalią), dugną išklokite kepimo popieriumi. Į dubenį suberkite krakmolą, tarkuotą kokosą ir vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite ingredientus.
  • Paruoškite didelę vandens vonią, įmušdami visus kiaušinius į dubenį ir greitai juos išmaišykite. Tada į juos įpilkite cukraus ir toliau maišykite, kol jis visiškai ištirps.
Taip pat skaitykite:  Čeburekai pagal sovietinį receptą. Traškūs ir sultingi viduje
  • Baigę karštą kiaušinių mišinį plakite mikseriu dešimt minučių, palaipsniui didindami greitį iki maksimumo. Tada palaipsniui į mišinį supilkite kokosų mišinį su krakmolu ir vaniliniu cukrumi. Dabar viską maišykite, bet ne per ilgai, kad ingredientai nesuliptų.
  • Dabar tešlą dėkite į paruoštą formą, išlyginkite ir tada kepkite 25-30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kol tešla kepa, paruoškite migdolus, kuriuos reikia išdžiovinti ir sumalti (arba galite nusipirkti jau sumaltus).
  • Kai pyrago tešla bus paruošta, išimkite ją ir palikite atvėsti po rankšluosčiu mažiausiai penkias valandas.
  • Dabar ateina laikas atšaldytam kremui. Plakite iki konsistencijos putų. Tada vėl įdėkite į šaldytuvą.
  • Paruoštą tešlą dabar reikės padalinti į dvi dalis. Pirmoji pasitarnaus kaip apatinė pyrago dalis, todėl išpjaukite ją iš visos tešlos, kad jos storis būtų apie 1,5 centimetro.
  • Dabar antrą, likusią tešlos dalį sudėkite į apvalų dubenį, idealiai didesnį, kad jo atviras galas atitiktų pyrago dugno dydį. Taip pat reikės iškloti maistine folija, kad gautą masę būtų galima lengvai išimti ir dėti ant torto dugno.
  • Kai tik gerai išminkote tešlą, supilkite likusias 2/3 grietinėlės ir gerai išmaišykite. Tada suberkite maltus migdolus ir ant jų šiek tiek atvėsusio kremo, kad galėtumėte „priklijuoti“ prie torto dugno.
  • Dabar visą pyragą aptepkite visu atvėsusiu kremu, pabarstykite kokoso drožlėmis ir galiausiai palikite dvi valandas atvėsti šaldytuve.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.