Kopūstai yra svarbus ląstelienos šaltinis. Kopūstuose yra ne tik ląstelienos, bet ir daug vitaminų. Azijiečiai kopūstus valgo nuolat. Tikriausiai tai yra jų amžinos jaunystės šaltinis
. Kopūstai laikomi labai sena daržove. Anksčiau ji padėdavo išgyventi vargšams ir nuolat būdavo ant didikų stalų. XVIII a. kopūstų pradėta dėti į salotas. Kopūstų šiame patiekale galėjo būti ir anksčiau. Tačiau kopūstų salotų suklestėjimas atėjo būtent šiame šimtmetyje
. Papasakosime, kaip greitai pasigaminti kopūstų salotas.
Kopūstų salotų ingredientai:
- Pekino kopūstai – 400 g;
- konservuotų žirnelių – 180 g;
- morkų – vnt;
- česnako – skiltelė;
- druskos – žiupsnelis;
- grietinės – 4 šaukštai.
Kopūstų salotų paruošimas:
Sudėkite pekino kopūstus, supilkite į salotinę kartu su konservuotais žirneliais. Nuluptas morkas ir česnako skiltelę sutarkuokite smulkia tarka, sudėkite į salotas
. Salotas pasūdykite, užpilkite grietine, gerai išmaišykite
.

Grietinę galite pakeisti majonezu. Tačiau patiekalui geriau naudoti naminį majonezą, nes jis sveikesnis.

Gaunasi paprastos ir lengvos kopūstų salotos. Į šias salotas pagal skonį galima įdėti svogūnų, prieskoninių žolelių ir pomidorų.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.





