Daržovių troškinys kopūstų pagrindu yra skanus, aromatingas ir sotus.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kopūstai, 700 g;
– malta mėsa, 500 – 600 g;
– svogūnai ir morkos, 1 vnt.;
– riebios grietinės, 2 šaukštai;
– druska, pipirai ir prieskoniai, žolelės pagal skonį;
– pomidorai, 3 vnt;
– česnakai, 3 – 4 gvazdikėliai;
– majonezas arba grietinė, 4 šaukštai;
– sūris, 300 g.
Virimo procesas
Morkas supjaustykite mažais gabalėliais, svogūnus – pusžiedžiais. Kepkite juos augaliniame aliejuje.
Kopūstą susmulkinkite, porą minučių užpilkite verdančiu vandeniu ir nusausinkite. Taip jis taps minkštesnis.
Susmulkiname žalumynus.
Maltą mėsą sumaišykite su daržovėmis, kopūstais, grietine ir žolelėmis. Išmaišykite mišinį iki vientisos masės, įberkite druskos, pipirų ir prieskonių pagal skonį.
Sudėkite mišinį į kepimo indą, o ant viršaus plonais griežinėliais išdėliokite pomidorus.
Tarkuotą sūrį sumaišykite su smulkintu česnaku ir grietine arba majonezu.
Šiuo mišiniu paskleiskite pomidorus.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių.
Patarimas : sūrio masę taip pat galite sumaišyti su pipirais, paprika, krapais. Paimkite ne itin didelę formą, kad troškintuvą būtų galima supjaustyti geromis porcijomis.