Pamiršti 60-ųjų receptai. Spurgos ir pintos bandelės keptuvėje: taip gamino mūsų močiutės

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepimas visada buvo žmogaus mitybos pagrindas. Nuo tada, kai žmonės pradėjo kepti duoną, buvo išrasta daugybė pyragų, bandelių ir sausainių. Kiekvienas gaminimo būdas yra unikalus, nes turi tam tikros kultūros atgarsį.

Pynės formos bandelės buvo kepamos nuo seno NVS šalyse. Kaip tiksliai atsirado toks kepinių dekoravimo būdas – neaišku. Tikriausiai kaip pavyzdys buvo paimta moteriška pynė. Jo pynimas nėra ypač sudėtingas ir gali būti kartojamas ant lanksčios tešlos.
Šiais laikais kepiniai pynimo pavidalu būna įvairių variantų. Šias bandeles galima ruošti orkaitėje ar net keptuvėje.

Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti tešlą kotletėms ir bandeles pynėms

Receptas paruoštas
Ingridientai:

kefyras – 250 g;
kiaušinis – 1 vnt .;
varškės sūris – 100 g;
cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
druska – ½ šaukštelio;
žalumynai – 100 g;
augalinis aliejus – šaukštai;
kepimo milteliai – 10 g;
miltai – 350 g.

Kruopelių ruošimas:

Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį, suberkite varškę, cukrų, druską ir susmulkintas žoleles, išmaišykite iki vientisos masės.

Suberkite kepimo miltelius ir miltus ir užminkykite minkštą tešlą.

Tešlą sutepkite augaliniu aliejumi ir minkykite ant stalo. Tešlą iškočiokite į kvadratinį 5 mm storio sluoksnį. Sluoksnį padaliname į 3 dalis, kiekvieną supjaustome 2-3 cm storio stačiakampiais.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite stačiakampius tešlos gabalėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Rezultatai – nesunkiai paruošiamos spurgos, kurias galima patiekti su grietine. Jie gali pakeisti traškučius ir kitus parduotuvės užkandžius.

Receptas yra trapios tešlos pyragas
Ingridientai:

kefyras – 250 ml;
kiaušinis – vnt.;
cukrus – 3 šaukštai;
sol – ch.l.;
augalinis aliejus – 3 šaukštai;
kepimo milteliai – šaukštelis;
miltai – 700 g.

Pintų bandelių paruošimas:

Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Į jį supilkite cukrų ir druską, įpilkite augalinio aliejaus ir vėl išmaišykite.

Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius, suminkykite minkštą, šiek tiek lipnią tešlos rutulį. Palikite po celofanu 20 minučių.

Tešlą iškočiokite į 3-4 mm storio sluoksnį, padalinkite į didelius deimantus. Kiekvieno deimanto viduryje padarome nedidelį pjūvį, per kurį įveriame vieną iš galų.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite kiekvieną pynę iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Gaunasi skanios minkštos pintos bandelės. Jei pageidaujama, išvirus juos galima apibarstyti cukraus pudra.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.