Pamirštas sovietinis būdas bet kokias salotas paversti penkis kartus skanesnėmis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kaip žinote, Sovietų Sąjungoje produktų pasirinkimas buvo labai ribotas. Pavyzdžiui, majonezas buvo vienintelis „Provanso” prekės ženklas ir buvo parduodamas stikliniuose puslitriniuose indeliuose.

Vis dėlto buvo dar kažkoks analogas, tačiau jo apskritai nebuvo įmanoma valgyti. Neprisimenu, kaip jis vadinosi.

Apskritai sovietinės namų šeimininkės neturėjo pasirinkimo renkantis majonezą. Tačiau jos rado išeitį iš šios situacijos.

Kaip žinote

, majonezas

yra pagrindinis daugumos salotų padažas

.

Jis nustato pagrindinę skonio natą

. O padažas – majonezas – gali ir pagerinti, ir sugadinti salotas.

Kiek kartų, atvažiavęs į svečius, nusivyliau draugų kulinariniais sugebėjimais, ir viskas tik dėl to, kad jie naudojo netinkamą majonezą

.

Kaip padaryti majonezą skanesnį

Pirmasis sovietinių namų šeimininkių metodas paprastas – jos bandė pagerinti majonezo skonį

.

Tam jos maišė jį su grietine santykiu 1:1.

Majonezas, sumaišytas su grietine, tapo subtilesnio skonio, taip pat šiame variante išnyko pernelyg didelė acto rūgštelė.

Tokiu padažu pagardintos salotos pagal skonį nugalėjo tas, kurios buvo pagardintos paprastu majonezu

.

Sovietiniai salotų padažai

Tačiau patyrusios sovietinės šeimininkės majonezą naudojo labai retais atvejais.

O salotas gardindavo specialiai paruoštu padažu, kuris leisdavo bet kurios iš jų skonį pagerinti kelis kartus.

Be to, toks padažas ne tik skanesnis už bet kokį majonezą, bet ir daug sveikesnis

. Ir jį paruošti nėra sudėtinga. Dabar papasakosiu.

Taip pat skaitykite:  Žiemą laižysi pirštus. Kaimynė man pasakė paprastą ir skanų pomidorų receptą žiemai

Jums reikia gerai šakute išmaišyti du kietai virtų vištų kiaušinių trynius. Tada juos įpilti į stiklinę grietinės. Gerai išmaišykite. Dabar be vargo su tuo padės susidoroti blenderis

. Sovietinės šeimininkės naudojo plaktuvą.

Забытый советский способ сделать любой салат в пять раз вкуснее

Įdėkite šaukštelį paruoštų garstyčių.

Pabandykite pasigaminti, ir pamatysite, kad šis padažas salotas padaro daug skanesnes nei įprastas ar ne majonezas

.

Skanaus!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *