Varškė žmonėms buvo pažįstama nuo neatmenamų laikų. Tikriausiai žmonija apie šį rauginto pieno produktą sužinojo vos pradėjusi vartoti ožkų ir karvių pieną. Faktas yra tai, kad iki mūsų eros buvo mažai informacijos apie įvairių maisto produktų laikymo būdus.
Todėl karštomis dienomis pienas dažnai virsdavo varškės mase.
Varškė buvo valgoma visur. Pavyzdžiui, Senovės Romoje šis produktas buvo prieinamas visiems gyventojų sluoksniams. Be to, pasigaminti naminės varškės nebuvo sunku.
Romėnai varškę vartojo su įvairiais priedais. Šaltiniai dažnai teigia, kad varškė buvo valgoma su vynu ir medumi.
Šiais laikais iš varškės gaminami įvairūs patiekalai, tarp jų ir kepiniai. Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti sultingas varškės bandeles.
Ingredientai varškės bandelėms:
varškės sūris – 250 g;
sviestas – 100 g;
cukrus – 3 šaukštai. l.;
miltai – 350 g;
kepimo milteliai – šaukštelis;
Varškės bandelių paruošimas:
Į varškę įpilkite šilto sviesto ir gerai išmaišykite ingredientus. Į kreminį sūrį supilkite granuliuotą cukrų, jį reikia ištirpinti masėje.
Į miltus suberti kepimo miltelius, birius produktus persijoti į varškės masę. Rankiniu būdu užminkykite elastingą ir nelipnią varškės tešlą.
Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis, iškočiokite į stačiakampius 2 mm storio sluoksnius. Papločius ištepkite sviestu.
Atsargiai suvyniokite sluoksnius į ritinius, supjaustykite juos 7-8 cm ilgio porcijomis.


Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Suktinukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 35 minutes.

Virimo metu į sluoksnį galite pridėti cinamono ir granuliuoto cukraus. Taip kepiniai bus aromatingesni ir saldesni.
