Pavargę nuo kiaušinienės pusryčiams, galite greitai ir lengvai paruošti užtepėlę, kuri papuoš šį patiekalą.
Paplitimas užima svarbią vietą daugelyje virtuvių. Faktas yra tas, kad jis visiškai skiriasi nuo standartinio sviesto ar kito maisto, kuris paprastai tepamas ant duonos. Šis produktas daug kartų labiau pagražina paprastos duonos riekės skonį.
Jei anksčiau neturtingi žmonės užtepėlę paįvairino mitybą, tai dabar naminė užtepėlė gali tapti šeimos nuosavybe, vienu iš jų rytinio valgio ypatybių. Šį receptą norime jums pasiūlyti šiandien.
Ingredientai:
150 gramų rūkytos dešros sūrio;
3 kiaušinių;
1 morkos;
3-4 skiltelės česnako;
1/2 arbatinio šaukštelio pipirų;
1 valgomasis šaukštas grietinės;
1 valgomasis šaukštas majonezo;
žiupsnelis druskos;
kepalas.
Paruošimas:
Paimkite dešros sūrį ir sutarkuokite ant rupios trintuvės. Produkto negailime, nes jo kiekis padarys užtepėlę skanesnę. Galite jį pakeisti įprastu lydytu sūriu, bet tada užtepėlėje negausime rūkytos kokybės.
Vištienos kiaušinius leiskite kietai išvirti, tada taip pat sutarkuokite. Morkoms naudokite smulkia tarka. Per spaudą permeskite 3-4 skilteles česnako. Jei pageidaujate, laikas pridėti vieną arbatinį šaukštelį maltų juodųjų pipirų.
Padažui panaudosime du ingredientus: grietinę ir majonezą. Svarbu, kad būtų abu produktai, nes tik vienas iš jų nesusidoros su užduotimi. Jei naudosime tik majonezą, užtepėlė bus riebi. Grietinės atveju ji taps rūgšti. Sumaišykite grietinę ir majonezą po vieną, gauname tobulą užpilą.
Sumaišykite visus ingredientus ir, jei reikia, įberkite šiek tiek druskos.
Duoną išdžiovinkite skrudintuve arba dėkite į sausą keptuvę, kad apkeptų iš abiejų pusių. Mes naudojame batoną arba batoną. Tada paruoštus gabalus paskleiskite mūsų mišiniu.
Patiekalas paruoštas. Tai pasirodė labai skanu ir patenkinama. Idealiai tinka užkandžiui arba kaip skanėstas šventėje. Pabandykite pasigaminti šį užtepėlę ir jūsų šeima bus patenkinta. Linkime visiems gero apetito.