Bulvių pyragaičiai su kiaušiniais – tradicinis rusų virtuvės patiekalas, kurį lengva paruošti ir pasisotinti. Jie gali būti arba savarankiškas patiekalas, arba priedas prie pirmųjų patiekalų vietoj duonos.
Yra daug bulvių kiaušinių pyragų receptų, kurie skiriasi ingredientais ir gaminimo būdu. Tačiau juos visus vienija vienas dalykas – tai puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei.
Mes jums pasakysime, kaip gaminti bulvių tešlos pyragus su kiaušiniais.
Ingredientai tešlai:
virtos bulvės – 400 g;
Bulvių sultinys – 200 ml;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
Druska – 1 šaukštelis;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Mielės – 8 g;
Miltai – 600 g;
Augalinis aliejus – 20 ml.
Užpildo ingredientai:
Kiaušinis – 5 vnt.;
Žalieji svogūnai – krūva;
Druska – ½ šaukštelio;
Sviestas – 40 g.
Bulvių kiaušinių pyragų paruošimas:
Paruoštas bulves pasukite į tyrę, supilkite sultinį ir išmaišykite. Į tyrę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus, suberkite mieles ir gerai išmaišykite.
Į bulvių mišinį suberkite miltus ir užminkykite elastingą, minkštą tešlą. Tešlą užpilkite augaliniu aliejumi, lengvai minkykite ir palikite valandai po rankšluosčiu.
Šiuo metu įdarui susmulkinkite žaliuosius svogūnus. Išvirusius kiaušinius susmulkinkite, sumaišykite su svogūnais ir lydytu sviestu, pasūdykite.
Tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo. Iš tešlos padarome 15 vienodų kolobokų, paliekame 5-10 minučių pailsėti po rankšluosčiu.
Toliau kiekvieną bandelę iškočiokite į plokščią 10-15 cm skersmens pyragą, o į vidurį dėkite įdarą. Įdarą sandariai uždarome tešlos viduje tarsi maišelyje.
Kiekvieną pyragą lengvai išlyginkite. Keptuvėje su dideliu kiekiu augalinio aliejaus apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Pyragai turi būti dedami į aliejų siūle žemyn.
Dėl to turime bulvių tešlos pyragus. Tai gera alternatyva klasikiniams pyragams, kurie beveik nesiskiria nuo jų.