Pamirštas receptas iš sovietinių laikų! Jis visada skanesnis antrą dieną

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Skanus ir saldus avižinių dribsnių pyragas su švelnia grietine.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– avižiniai dribsniai, 100 g;

– miltai, 150 g;

– sviestas, 130 g;

– cukrus, 70 g;

– kepimo milteliai, 1 šaukštelis;

– sviestas, 50 g.

Norėdami paruošti kremą, jums reikia :

– riebi grietinė, 500 ml;

– kiaušiniai, 3 vnt;

– vanilinas pagal skonį;

– cukrus, 120 g.

Virimo procesas

Uždenkite formą pergamentu.

Avižinius dribsnius sumaišyti su cukrumi, miltais, vanile, druska ir minkštu sviestu, miltais, kepimo milteliais ir rankomis įtrinti į trupinius. Padalinkite tešlą į 4 dalis.

Kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir vanile bei grietine, išplakti.

Dalį trupinių padėkite ant formos dugno, išlyginkite ir šiek tiek sutankinkite. Sutepkite kremu. Taip darome 4 sluoksnius trupinių ir 3 sluoksnius kremo. Paskutinis sluoksnis yra trupiniai. Sviestą sutarkuokite ant smulkios trintuvės.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 45 – 50 minučių.

Leiskite pyragui atvėsti keptuvėje, tada išimkite ir patiekite.

Taip pat tortą galite aptepti šokoladiniu glaistu ar tiesiog lydytu konditeriniu šokoladu, pabarstyti smulkintais riešutais.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Paimkite 1 kiaušinį ir apelsiną. Itin skanus desertas per 30 minučių: dingsta akimirksniu
Patiko? Pasidalink! Ačiū.