Pamirštas receptas iš sovietinių laikų! Jis visada skanesnis antrą dieną

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Skanus ir saldus avižinių dribsnių pyragas su švelnia grietine.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– avižiniai dribsniai, 100 g;

– miltai, 150 g;

– sviestas, 130 g;

– cukrus, 70 g;

– kepimo milteliai, 1 šaukštelis;

– sviestas, 50 g.

Norėdami paruošti kremą, jums reikia :

– riebi grietinė, 500 ml;

– kiaušiniai, 3 vnt;

– vanilinas pagal skonį;

– cukrus, 120 g.

Virimo procesas

Uždenkite formą pergamentu.

Avižinius dribsnius sumaišyti su cukrumi, miltais, vanile, druska ir minkštu sviestu, miltais, kepimo milteliais ir rankomis įtrinti į trupinius. Padalinkite tešlą į 4 dalis.

Kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir vanile bei grietine, išplakti.

Dalį trupinių padėkite ant formos dugno, išlyginkite ir šiek tiek sutankinkite. Sutepkite kremu. Taip darome 4 sluoksnius trupinių ir 3 sluoksnius kremo. Paskutinis sluoksnis yra trupiniai. Sviestą sutarkuokite ant smulkios trintuvės.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 45 – 50 minučių.

Leiskite pyragui atvėsti keptuvėje, tada išimkite ir patiekite.

Taip pat tortą galite aptepti šokoladiniu glaistu ar tiesiog lydytu konditeriniu šokoladu, pabarstyti smulkintais riešutais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.