Skanus ir saldus avižinių dribsnių pyragas su švelnia grietine.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– avižiniai dribsniai, 100 g;
– miltai, 150 g;
– sviestas, 130 g;
– cukrus, 70 g;
– kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
– sviestas, 50 g.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia :
– riebi grietinė, 500 ml;
– kiaušiniai, 3 vnt;
– vanilinas pagal skonį;
– cukrus, 120 g.
Virimo procesas
Uždenkite formą pergamentu.
Avižinius dribsnius sumaišyti su cukrumi, miltais, vanile, druska ir minkštu sviestu, miltais, kepimo milteliais ir rankomis įtrinti į trupinius. Padalinkite tešlą į 4 dalis.
Kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir vanile bei grietine, išplakti.
Dalį trupinių padėkite ant formos dugno, išlyginkite ir šiek tiek sutankinkite. Sutepkite kremu. Taip darome 4 sluoksnius trupinių ir 3 sluoksnius kremo. Paskutinis sluoksnis yra trupiniai. Sviestą sutarkuokite ant smulkios trintuvės.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 45 – 50 minučių.
Leiskite pyragui atvėsti keptuvėje, tada išimkite ir patiekite.
Taip pat tortą galite aptepti šokoladiniu glaistu ar tiesiog lydytu konditeriniu šokoladu, pabarstyti smulkintais riešutais.