Pamirštas receptas iš sovietinės valgyklos. Taip šeštajame dešimtmetyje gamino mano močiutė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Puodas nėra itin populiarus patiekalas, bet vis tiek labai sotus ir skanus patiekalas. Į mūsų šalį atkeliavo palyginti neseniai, XVIII a. Anksčiau troškinys buvo ruošiamas tik Europos šalyse.

Manoma, kad troškinys buvo išrastas atsitiktinai. Šeimininkės kartu rinko viską, kas liko ant stalo po valgio.

Iš likučių buvo paruoštas naujas patiekalas. Taip europietės galėtų vėl išmaitinti savo šeimą neišleisdamos pinigų maistui.

Tačiau mūsų šalyje apie taupymą negalvojo. Bojarams ir kitiems bajorams ruošdavo troškinius. Buvo naudojama mėsa, sūriai, daržovės ir kiti brangūs ingredientai.

Parengsime biudžetiškesnę troškintuvo versiją, kuri bus aktuali šiuolaikinėms šeimininkėms.

Ingredientai troškinimui:

malta mėsa – 400 g;
sūris – 150 g;
druska – ½ šaukštelio;
pomidorai – vnt.;
kefyras – 100 ml;
augalinis aliejus – 3 šaukštai. l.;
česnakai – 3 gvazdikėliai;
svogūnai – vnt.;
bulvės – 3 vnt.
Puodo paruošimas:

Į faršą supilkite kefyrą ir spaustą česnaką, pasūdykite ir masę gerai išmaišykite. Nuluptas bulves supjaustykite plonais ketvirčiais, sumaišykite su augaliniu aliejumi ir prieskoniais pagal skonį.

Į kepimo indą dedame bulvių sluoksnį, kurį uždengiame svogūnais, anksčiau supjaustytais ketvirčio žiedais. Faršą dėkite ant svogūnų guolio, o ant mėsos sluoksnio dėkite smulkiai supjaustytą pomidorą.

Sūrį sutarkuokite ant vidutinių gvazdikėlių ir ant pomidorų sluoksnio suformuokite sūrio kepurėlę.

Kepkite indą 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.

Dėl to per valandą gausite troškinį keliems vakarienei.

Šis nebrangus patiekalas bus dovanos jums, kai tikrai nesinori gaminti.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.