Tradicija tepti duoną įvairiais užtepais turi gilias istorijos šaknis ir siekia kelis šimtmečius. Greitai paruoškite vakarienę iš kiaušinių, daržovių ir sūrio.
Pagal Europos kulinarijos tradicijas sutinkame daugybę populiarių duonos užtepėlių. Tai sviestas, kuris yra daugelio sumuštinių pagrindas, taip pat ikrai , suteikiantys duonai prabangos, varškė, paštetas, uogienė ir medus, su kuriais nesunkiai paruošite greitą užkandį. Be to, populiarūs ir įvairūs mėsos, žuvies ar daržovių pyragai bei padažai iš majonezo, grietinės ar jogurto.
Greitai duonos užtepėlėms paruošti reikalingi ingredientai:
- 10 vidutinio dydžio kiaušinių
- 100 gramų ridikėlių
- 70 gramų laiškinių svogūnų
- 100 gramų fetos sūrio
- 2 šaukštai grietinės
- 1 valgomasis šaukštas majonezo
- pusė arbatinio šaukštelio džiovinto česnako ir druskos
Kiaušinių užtepėlės pagrindas – tinkamai virtas kiaušinis
Pradėkite kietai virdami kiaušinius. Iškepus atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Taip pat susmulkinkite ridikėlius, žaliuosius svogūnus , o jei mėgstate stiprų skonį – šviežią kalendrą. Nedideliame dubenyje sumaišykite trupintą Fetos sūrį, grietinę ir majonezą. Įpilkite sauso česnako ir šiek tiek druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišykite, kad susidarytų padažas.
Kai viską sumaišome, gauname tobulą derinį
Paruoštą užpilą supilkite į dubenį su pjaustytais kiaušiniais, ridikėliais, svogūnais ir kalendra ir viską atsargiai išmaišykite, kol ingredientai tolygiai pasidengs padažu. Duoną supjaustykite riekelėmis ir lengvai paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol taps traškios. Tada paskrudintas riekeles tolygiai paskirstykite kiaušinių mišiniu.
Šį skanų patiekalą galime patiekti ne tik vakarienei, bet ir svečiams
Šią skanią užtepėlę galite patiekti kaip atskiras salotas arba kaip užtepėlę ant duonos riekelių arba su skrebučiais. Puikiai tiks kaip lengvi pietūs arba kaip užkandis susitikus su draugais. Šis receptas atneša šviežių skonių derinį ir yra puikus būdas naudoti sezoninius ingredientus. Išbandykite ir įsitikinkite patys, koks paprastas ir tuo pačiu skanus gali būti kiaušinių užtepėlė.