Pamirštas receptas iš 90-ųjų. Ekonomiškas uogienės pyragas be kiaušinių: 2 min minkymui

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelis žmonių vis dar naudoja šį paprastą receptą labai skaniam, drėgnam ir aromatingam pyragui. Galite iškepti kelis sausainius, pasigaminti įprastą kremą su grietine ir cukraus pudra ir gausite skanų desertą.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

kefyras arba vanduo arba pienas, 80 ml;
uogienė, 250 ml;
miltai, 240 g;
augalinis aliejus, 120 ml;
vanilinas pagal skonį;
soda, 1 šaukštelis.
Virimo procesas

Imkite bet kokią uogienę, net su slyvomis gausite nuostabiai skanų desertą.

Kepimo indą iš karto sutepkite sviestu arba augaliniu aliejumi.

Uogienę sumaišykite su kefyru arba pienu, vandeniu.

Suberkite persijotus miltus, pagal skonį vanilę ir užminkykite gana tirštą tešlą. Stenkitės išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.

Sodą užgesiname actu ir supilame į tešlą, gerai išmaišome.

Įdėkite tešlą į formą ir išlyginkite.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių, bet geriau patikrinkite pasirengimą, nes kiekvieno orkaitė skirtinga.

Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra ir patiekite su arbata.

Švelnus, drėgnas, labai skanus pyragas, kurį visada galima greitai pagaminti, kai svečiai jau yra prie slenksčio. Jei pageidaujate, į tešlą galite įdėti smulkintų riešutų ir džiovintų vaisių, kurie pyrago skonis bus dar sodresnis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.