Pastaruoju metu parduotuvėse sunku rasti skanių ir šviežių kepinių. Prekybos centruose dažnesnė negyva duona maišeliuose, kuri tinka ne visiems. Kasdien pirkti kepinius iš kepyklų nėra ekonomiška. Ką daryti, jei norite mėgautis geru kepiniu?
Pabandykime pasigaminti skanios ir aromatingos duonos, o tiksliau sūrio bandeles.
Ingredientai sūrio bandelėms:
pienas - 250 ml;
miltai - 500 g;
actas 9% - šaukštai. l.;
augalinis aliejus - 80 ml;
cukrus - 50 g;
druska - žiupsnelis;
mielės - 20 g;
vištienos kiaušinis - vnt.;
lydytas sūris - 100 g;
sviestas - 2 šaukštai. l.;
kondensuotas pienas - 3 šaukštai. l.
Sūrio bandelių paruošimas:
Virimui skirtą pieną reikia pašildyti iki 50-55 laipsnių ir supilti į bendrą indą. Į pieną supilkite actą, įpilkite granuliuoto cukraus ir mielių.
Kiaušinį padaliname į du komponentus – baltymą ir trynį. Baltymai turi būti įpilami į pieno mišinį, pasūdykite ir gerai išmaišykite ingredientus.
Į pieno mišinį pamažu suberkite išsijotus miltus. Minkydami tešlą įpilkite augalinio aliejaus, po kurio galėsite minkyti gumulą rankomis.
Kai tešla taps plastiška ir nelimpa prie rankų, padėkite į šiltą vietą 35 min. Tada bandelę dar kartą perminkykite ir padalinkite į 6 lygias dalis.
Kiekvieną dalį padaliname į 8 dalis ir susukame į mini rutuliukus. Į visus gumuliukus reikia įdėti gabalėlį lydyto sūrio. Norėdami tai padaryti, iš koloboko suformuojame nedidelį plokščią pyragą ir užsandarinkite sūrį tešloje.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir ant paviršiaus išdėliokite sūriu įdarytas bandeles.
Palikite bandeles 20 minučių šiltoje vietoje po rankšluosčiu. Kol kas atsargiai sumaišykite trynį su pienu, kad tešla susigertų. Šiuo mišiniu patepkite kiekvieną bandelę.
Skardą su bandelėmis pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 min. Šiuo metu ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su kondensuotu pienu. Iškepus visas sūrio bandeles ištepkite paruoštu kremu.