Jautienos kaulų sriuba yra sotus ir kvapnus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Sriuba gaminama iš jautienos sultinio, kuris verdamas ant kaulo, suteikia jai sodrų skonį ir maistingumą.
Jautienos sultinys yra daugelio sriubų ir padažų pagrindas. Jame yra daug naudingų medžiagų, tokių kaip kolagenas, amino rūgštys ir mineralai. Kolagenas padeda stiprinti sąnarius ir raiščius, taip pat gerina odos, plaukų ir nagų būklę.
Aminorūgštys yra organizmo ląstelių statybinė medžiaga, o mineralai būtini sveikiems kaulams, dantims ir nervų sistemai palaikyti.
Mes jums pasakysime, kaip paruošti skanią jautienos sriubą.
Ingredientai:
jautiena su kaulais – 1,2 kg;
bulvės – 4 vnt .;
svogūnas – 2 vnt.;
morkos – 2 vnt .;
raudonieji saldieji pipirai – vnt.;
pomidorų pasta – 2 šaukštai;
khmeli-suneli – šaukštelis;
rūgštynės – 200 g;
virti kiaušiniai – 4 vnt .;
krapai – 10 g;
petražolės – 10 g;
druska – šaukštelis;
prieskoniai barščiams – šaukštelis.
Jautienos sriubos ruošimas:
Jautieną išvirkite, kol suminkštės, išimkite mėsą iš keptuvės ir nukoškite sultinį. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir virkite sultinyje, kol suminkštės.
Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Smulkiai supjaustykite morkas, suberkite į svogūnus, kartu pakepinkite iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
Toliau į keptuvę suberkite nuluptą ir smulkiai supjaustytą raudonąją papriką su pomidorų pasta. Sumaišykite kepsnį su apynių-suneli ir išmaišykite.
Kepimą dedame į keptuvę su bulvėmis, ten dedame iš anksto supjaustytą mėsą. Susmulkinkite rūgštynes ir suberkite į sriubą kartu su smulkintais virtais kiaušiniais.
Susmulkinkite krapus ir petražoles ir suberkite į sriubą. Troškinį pasūdykite, įberkite barščių prieskonių, išmaišykite.
Dėl to gauname sočią jautienos sriubą. Rekomenduojama patiekti su grietine ir rugine duona.