Dabar apie salotas žinoma daug informacijos. Kulinarai turi paruošimo rekomendacijų ir daug įdomių receptų. Kad salotos išeitų skanios, verta laikytis paprastų taisyklių.
Visus salotoms skirtus komponentus būtina supjaustyti vienodai. Jei pjaustant vienas ingredientas bus skirtingo dydžio, nebus tinkamo skonių susimaišymo. Salotose jausis didesniu gabalėliu supjaustyto komponento dominavimas
. Daržovės salotoms turėtų būti ruošiamos su odele. Taip geriau išlieka skoniai
. Paruoškime paprastas salotas iš biudžetinių produktų.
Salotų ingredientai:
- Žaliųjų žirnelių – 180 g;
- morkos – vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- citrina – ½ vnt;
- česnako – skiltelė;
- druskos – ½ šaukštelio;
- grietinė – 5 šaukštai.
Salotų paruošimas:
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Išpilkite skystį iš po žirnių, sumaišykite su morkomis.
Išvirkite kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais
.
Kiaušinius sudėkite į salotas, išmaišykite.
Sumaišykite pusės citrinos sultis su aliejumi, į padažą įspauskite skiltelę česnako
.
Padažą pasūdykite, įdėkite grietinės, išmaišykite.
Užpilkite salotas, sumaišykite ingredientus.
Gausite paprastas salotas su neįprastu padažu.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
