Subtilūs, erdvūs ir purūs blynai, geriau vadinami pyragėliais. Aš naudoju bananus kaip įdarą, bet galite naudoti bet kokius kitus saldumynus pagal skonį, džiovintus abrikosus ar slyvas, kietojo sūrio gabalėlius ir kitas gėrybes.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
bananai, 4 vnt;
pienas, 100 ml;
kiaušinis, 1 vnt;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
žiupsnelis druskos;
miltų, 6 v.š.;
kepimo miltelių, .5 arb.
Virimo procesas
Bananus supjaustykite griežinėliais
Tešlai kambario temperatūros pieną sumaišyti su druska, cukrumi, kepimo milteliais ir persijotais miltais. Masė turi būti labai tiršta, jei nurodyto miltų kiekio jums neužtenka, dėkite daugiau. Taip pat galite įdėti šiek tiek krakmolo, kad pyragai būtų traškūs.
Kiekvieną apskritimą pamirkykite tešloje ir dėkite į keptuvę, kurioje įkaitinote daug augalinio aliejaus. Pyragai apkepa labai greitai, todėl būkite atsargūs, kad nesudegtumėte.
Labai nestandartiškai ir originaliai išeina, jei paimsite rūkytas džiovintas slyvas, įdėkite graikinio riešuto gabalėlių ar šokolado gabalėlį ir pamerkite į tešlą. Tokių pyragėlių skonis ir aromatas yra tiesiog prabangus, jūs tikrai niekada nebandėte nieko panašaus.