Daugybė žmonių mėgsta kebabus. Tai tradicinis patiekalas visiems vasaros poilsiautojams ir vasarotojams. Ši meilė mėsai ant iešmo pas žmones atėjo XVIII amžiuje. Tuomet kulinarijos knygose buvo galima rasti paukštienos, kiaulienos, karvės mėsos kepimo ant iešmo receptų.
XVI a. šašlykas
buvo
vadinamas „karališkuoju patiekalu”. Be naminių gyvulių mėsos, šašlykai buvo ruošiami ir iš žvėrienos. Pavyzdžiui, populiarus buvo kiškių šašlykas. Žodis šašlykas kilo iš totorių kalbos, kur „šiš” reiškia iešmą
. Papasakosime, kaip namuose pasigaminti vištienos šašlyką.
Vištienos kebabo ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė – 600 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- saldžiosios paprikos – ½ šaukštelio;
- džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
- džiovintų petražolių – ½ šaukštelio;
- sviesto – valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai;
- citrinos sultys – 2 valg. šaukštai.
Vištienos kebabo paruošimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonomis plokštelėmis. Vištieną pasūdykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, saldžiaisiais pipirais, džiovintais česnakais, džiovintomis petražolėmis
. Į mėsą supilkite ištirpintą sviestą, augalinį aliejų ir citrinos sultis, komponentus sumaišykite.
Kiekvieną lėkštę suverkite ant iešmo ir užmaukite ant kepimo formos šonų.
Nepamirškite ant formos dugno uždėti pergamento. Kepkite kebabą 200 laipsnių temperatūroje 25 minutes. Apverskite kebabą į antrąją pusę ir kepkite dar 10 minučių.
Galite pasigaminti padažą iš sviesto, smulkintų petražolių ir česnako.
Iškepusį kebabą aptepkite šiuo mišiniu, kad jis įgautų pikantiškesnį skonį.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
