Paimkite cukinijas, bulves ir 1 kiaušinį. Sveikų daržovių kotletai skanesni nei mėsos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daržovių kotletai – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas vegetarams, pasninkantiems ar mėgstantiems sveiką maistą. Jie gali būti pagaminti iš įvairių daržovių, tokių kaip bulvės, morkos, cukinijos, žiediniai kopūstai ir kt.

Daržovių kotletai yra vitaminų, mineralų ir skaidulų šaltinis, būtini sveikatai palaikyti.

Be to, juos galima pritaikyti pagal skirtingus mitybos ir skonio pageidavimus.

Kartu paruošime daržovių kotletus iš bulvių ir cukinijų.
Ingredientai:

Cukinijos – 750 g;
Bulvės – 2 vnt.;
Svogūnai – 2 vnt.;
Morkos – 2 vnt.;
Saldieji pipirai – 1 vnt .;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Petražolės – krūva;
kietas sūris – 70 g;
Miltai – 4 šaukštai;
Druska – ½ šaukštelio.
Ingredientai padažui:

Grietinė 20% – 2 šaukštai;
Česnakai – 2 gvazdikėliai;
Petražolės – krūva.
Daržovių kotletų ruošimas:

Cukiniją ir nuskustas bulves sutarkuoti stambia tarka ir išmaišyti dubenyje. Daržovių mišinį sudėkite į dubenį sluoksniais, kiekvieną sluoksnį pabarstydami druska, tada išmaišykite.

Palikite cukinijas ir bulves 15 minučių. Šiuo metu keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, smulkiai supjaustykite svogūną, o morkas sutarkuokite stambia tarka.

Svogūnus ir morkas sudėkite į keptuvę ir pakepinkite 2-3 minutes. Daržoves pasūdykite keptuvėje, suberkite smulkiais griežinėliais supjaustytus pipirus ir išmaišykite.

Paprikas pakepinkite su morkomis ir svogūnais maišydami 3-5 minutes. Toliau iš skysčio išspauskite cukinijų-bulvių mišinį ir sumaišykite su keptomis daržovėmis.

Į masę įmuškite kiaušinį ir suberkite kapotas petražoles. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, supilkite į daržovių faršą, taip pat išmaišykite.

Į mišinį suberkite miltus, pipirus pagal skonį, išmaišykite ingredientus iki vientisos masės. Keptuvėje su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus apkepkite smulkius smulkintus daržovių kotletus.

Apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Kotletus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.

Padažui į grietinę suberkite susmulkintas petražoles ir česnaką, perspaustą per presą, ir išmaišykite. 

Dėl to gauname skanų daržovių patiekalą su grietinės padažu. Šiuos kotletus galima patiekti be garnyro arba su bet kokiais dribsniais pagal skonį.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.