Draniki – tradicinis baltarusių virtuvės patiekalas, tai blynai iš tarkuotų bulvių. Jie gali būti patiekiami kaip savarankiškas patiekalas su grietine ar įvairiais padažais arba kaip garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų.
Bulviniams blynams ruošti bulvės sutarkuojamos stambia tarka, pagal skonį įberiama druskos, kartais ir kitų prieskonių. Šio patiekalo variantų yra daug: kai kurios šeimininkės į bulvinių blynų tešlą deda miltų, kiaušinių ar kefyro, taip pat ruošia įdarytų mėsa, grybais ar sūriu.
Draniki yra paprastas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventiniam stalui.
Ingredientai:
bulvės – 200 g;
kiaušinis – vnt.;
druska – ¼ šaukštelio;
česnakas – gvazdikėlis;
Mocarelos sūris – 50 g;
Miltai – 200 g.
Blynų ruošimas:
Nuskustas bulves sutarkuokite smulkia tarka. Dubenyje su kiaušiniu įmuškite druską, juoduosius pipirus pagal skonį, nusausinkite česnaką arba perspauskite per spaudą.
Mocarelos sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su bulvių mišiniu bei kiaušiniu. Į mišinį supilkite miltus ir užminkykite tešlą.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite 4 vienodus bulvinius blynus. Masę iš anksto galima padalyti į 4 dalis.
Iš vienos pusės bulvinius blynus kepame 3 minutes po dangčiu, iš kitos – porą minučių be dangčio.
Dėl to turime skanius, aromatingus bulvinius blynus. Juos galima patiekti su grietine.