Blynai yra universalus patiekalas, kurį galima paruošti pusryčiams, užkandžiams ar net užkandžiui. Laimei, dabar yra daug įdomių blynų receptų. Pavyzdžiui, į tešlą galite įdėti daržovių, vaisių, dešros. Dėl to blynai tampa sotesniu ir įdomesniu patiekalu.
Tačiau, be sotumo, blynai garsėja purumu ir minkštumu. Todėl verta atsižvelgti į šį reikalavimą šiam miltų gaminiui.
Kad blynai būtų purūs, reikia palikti tešlą pastovėti apie pusvalandį, kepti keptuvę uždengti dangčiu.
Norime papasakoti apie vieną iš blynų su žaliais svogūnais paruošimo būdų.
Ingredientai žaliųjų svogūnų blynams:
druska – šaukštelis;
virti kiaušiniai – 4 vnt .;
cukrus – šaukštelis;
žalieji svogūnai – krūva;
kiaušinis – vnt.;
miltai – 350 g;
soda – ½ šaukštelio;
augalinis aliejus – 20 ml.
Žaliųjų svogūnų blynų gaminimas:
Į dubenį su šiltu kefyru supilkite cukrų ir druską, įmuškite žalią kiaušinį ir maišykite šiuos ingredientus, kol ištirps smėlio grūdeliai. Miltus persijokite į kefyrą ir užminkykite tirštą tešlą.
Į šią tešlą supilkite augalinį aliejų ir vėl minkykite. Toliau į tešlą reikia įpilti sodos ir išmaišyti šluotele.
Išvirusius kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, o žaliuosius svogūnus susmulkinkite. Sudėkite ingredientus į tešlą ir išmaišykite.
Palikite tešlą šiltai pusvalandžiui po maistine plėvele. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir perkelkite tešlą į konditerinį maišelį.
Keptuvėje suformuokite porcijas iš tešlos ir kepkite blynelius ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos. Tokiu atveju reikia kepti po dangčiu.
Prie šių blynelių kaip padažas dera grietinė. Rezultatas – sotus patiekalas, kurį galėsite pasiimti su savimi į darbą ar mokyklą.