Pagal šį receptą kepu 30 metų. Garsusis medaus pyragas per 20 min apsilaižysite pirštus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vienas iš nuostabiausių pyragų yra medaus pyragas. Faktas yra tas, kad šis pyragas išlieka aktualus ilgą laiką. Medaus pyragas buvo sukurtas maždaug XIX amžiuje imperatorei. Paradoksas tas, kad moteris nemėgo medaus. Apie šią subtilybę jie nespėjo pasakyti karališkajam konditerei. Norėdamas nustebinti imperatorienę, gimė tortas.

Sprendžiant iš to, kaip pavyko medaus pyragas, imperatorienei tortas patiko. Nuo tada jis reguliariai pasirodydavo ant imperatoriškosios šeimos šventinio stalo. Greitą medaus pyragą pasigaminkime patys.

Tešlos ingredientai medaus pyragui:

medus – 100 g;
soda – 1 šaukštelis;
sviestas – 100 g;
kiaušiniai – 4 vnt.;
cukrus – 120 g;
druska – ½ šaukštelio;
miltai – 200 g.
Ingredientai kremui:

grietinė 29% – 500 g;
virinto kondensuoto pieno.
Medaus pyrago paruošimas:

Supilkite medų į puodą ir pakaitinkite. Į medų supilkite sodą ir palaukite produktų reakcijos, virkite, kol pasirodys gintarinė spalva. Į medų įpilkite sviesto, ištirpinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Kiaušinius išmuškite į atskirą indą, suberkite cukrų ir druską, plakite mikseriu iki purios masės. Į mišinį palaipsniui supilkite medaus mišinį ir toliau plakite mikseriu.

Į mišinį persijoti miltus, mikseriu išminkyti tirštą, vienalytę tešlą. Tešlą palikite šaldytuve, kol atvės.

Keptuvę sutepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu. Tešlą padalinkite į tris lygias dalis, po vieną pilkite į keptuvę, uždenkite dangčiu.

Kai tešlos viršus taps matinis, galima apversti ir kepti 30-40 sekundžių, taip pat uždengtą. Tuo pačiu būdu apkepkite likusius 2 pyragus.

Kremui pagal skonį sumaišykite kondensuotą pieną grietinėje; Kuo daugiau supilsime kondensuoto pieno, tuo grietinėlė bus saldesnė.

Tortą sudėkite į konditerinį žiedą ir aptepkite kremu. Antrą torto sluoksnį dėkite ant kreminio sluoksnio ir taip pat patepkite kremu.

Taip surenkame visą Medaus pyragą.

Uždengtą plėvele pyragą per naktį palikite šaldytuve. Ryte nuimkite žiedą ir torto šonus patepkite kremu.

Medaus sausainius galite sutrinti kaip papuošimą ir užpilą.

Spanguolės taip pat puikiai tinka medaus pyragui kaip papuošimui.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.