Pagal receptą iš mamos sąsiuvinio. Kopūstų suktinukai užkarpatiškai: nebyra, kopūstai minkšti, o įdaras sultingas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jums tikrai patiks kvapnūs ir švelnūs, sultingi kopūstų suktinukai pagal mūsų receptą, juos gaminsite dažnai.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

kopūstai, 1 galva;
malta mėsa, 800 g;
ryžiai 200 g;
svogūnai, 6 vnt;
morkos, 1 vnt;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
pomidorų pasta, 2 v.š.;
lauro lapas;
vandens.
Virimo procesas

Kopūstą išvirkite, pašalindami minkštus lapus. Kad procesas vyktų greičiau, prieš verdant išpjaukite vidurį ir lakštai nukris patys.

Ryžius išvirkite iki pusės išvirimo, atvėsinkite.

Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka ir pakepinkite daržoves, kol suminkštės.

Ryžius sumaišykite su malta mėsa, daržovėmis, druska, pipirais ir prieskoniais.

Ant kiekvieno lakšto nupjauname kietą vidurinę šerdį ir formuojame kopūstų suktinukus, išdėliodami šiek tiek faršo, įkišdami galus.

Sudėkite į puodą, supilkite pomidorų pastą, užpilkite trupučiu vandens, pagal skonį pasūdykite ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 20 minučių, likus 5 minutėms iki virimo pabaigos įberdami lauro lapų, žolelių ir pipirų.

Kopūstų suktinukai išeina labai skanūs, netrupa, puikiai dera su įvairiais garnyrais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.