Padažu užpilkite vištienos likučius ir pašaukite į orkaitę 30 minučių – skonis atima žadą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištiena yra viena iš populiariausių mėsos rūšių, ypač tarp vaikų. Tačiau dažnai labai sunku jį paruošti taip, kad būtų tikrai skanus.

Turbūt visi žino, kad vištienos kotletas paprastai būna labai sausas ir ne itin skanus, jei per ilgai paliekamas keptuvėje. Žinoma, tinkamai paruošta vištiena yra absoliutus delikatesas, tačiau kartais sunku ją paruošti taip, kad patiktų visiems . Šis receptas neabejotinai gali padėti jums išspręsti šią problemą, o kai jį išbandysite, nebenorėsite virti vištienos kitaip.

Ko tau prireiks

  • 2 gabaliukai vištienos krūtinėlės
  • 100 ml bet kokios grietinėlės, bet geriausia bent 33 proc.
  • 2 kiaušiniai
  • 1 pomidoras
  • 60 g sūrio
  • Itališkos žolelės, druska ir pipirai

Tai labai paprasta

Pirmiausia mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į kepimo indą. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinėlę ir visus prieskonius su druska. Jei norite, galite naudoti ir grietinę . Taip paruoštu padažu užpilkite kepimo formoje esančią mėsą ir gerai išmaišykite, kad padažas pasiskirstytų tolygiai.

Būsite beveik baigę

Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais ir uždėkite ant vištienos su padažu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite ant pomidorų. Kuo daugiau sūrio, tuo geriau. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių . Kai įkaista, įdėkite į ją kepimo formą ir kepkite apie 35 minutes. Šis patiekalas puikiai tiks kasdieniams pietums ar šventiniam stalui.

Kalbant apie padažą, į jį galite pridėti bet kokių prieskonių, tai priklauso tik nuo jūsų skonio. Pavyzdžiui, kaip garnyrą galite pasigaminti bulvių košės , bet puikiai tiks ir ryžiai. Galite tikėtis, kad visi džiaugsis šiuo receptu. Linkime gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.