Vieno didelio gabalo kiaulieną verdančių yra tik keli, jei neskaičiuosime mėsos kepimo per šventes. Ir tai labai gaila.
Yra tūkstančiai priežasčių, kodėl kiauliena dažniausiai naudojama virtuvėse. Kiauliena yra švelni, šiek tiek riebi ir beveik visada sėkminga. Ji taip pat paprastai yra pigesnė nei kitų rūšių mėsa . Ypač gerai tik kiauliena pjaustyta ir apkepta su svogūnais. Kiaulienos silpnybė yra ta, kad ji greitai išdžiūsta. Tačiau jei į keptuvę supilsite pieną, nieko panašaus jums niekada neatsitiks.
Ko jums prireiks ruošiant šį patiekalą
- 400 g kiaulienos
- 2 šaukštai sviesto
- 0,5 l pieno
- 2 šaukštai aliejaus
- 3 skiltelės česnako
- 1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
- 1 arbatinis šaukštelis kalendros
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos ir pipirų
Tai taip pat skanu ir paprasta
Pirmiausia paimkite mėsą ir gerai nuplaukite ir nusausinkite rankšluosčiu, kad be reikalo nesušlaptų. Pabarstykite kiaulieną kalendromis, raudonėliais, pipirais ir druska. Nulupkite 3 skilteles česnako ir supjaustykite labai plonais griežinėliais . Apkepkite juos gilioje keptuvėje, kurioje ištirpsta aliejus ir sviestas, tada į ją sudėkite ir mėsą.
Dabar ateina pieno magija
Jei norite, kad mėsa būtų skanesnė ir traškesnė paviršiuje, kepkite aukštoje temperatūroje iš abiejų pusių, kad įgautų šviesiai rudą spalvą. Per tą laiką mėsą užpilkite drungnu pienu ir troškinkite mėsą piene apie 2 valandas . Reikia nepamiršti po valandos mėsos apversti. Įsitikinkite, kad pienas visiškai neišgaruoja. Mėsą galite patiekti tiek šiltą, tiek šaltą.
Patiekite, pavyzdžiui, su garstyčiomis
Jei norite, kad mėsa būtų kuo sultingesnė ir švelnesnė, šis metodas jums tinka. Iš tikrųjų jis panašus į bešamelio padažą, jis taip pat minkština ir yra gero skonio . Mėsa bus minkšta, net jei norėsite patiekti šaltą. Rekomenduojame mėsą supjaustyti griežinėliais ir patiekti su garstyčiomis ir duona. Linkime gero apetito!