Dažnai naudoju šį receptą salotoms kepti orkaitėje. Ji visada gaunasi minkšta, švelni ir skani, ją patiekiu ant šventinio Naujųjų metų stalo ir per Velykas. Labai rekomenduoju išbandyti, juolab kad ji visai nesudėtinga, tereikia pačių paprasčiausių ingredientų.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- pilvas, 1,5 kg;
- česnakas, 1 galvutė;
- smulkintų lauro lapų, ketvirtadalis arbatinio šaukštelio;
- druskos ir pipirų mišinys, po 1,5 arb. šaukštelio;
- vandens, 3 arb. šaukšteliai.
Virimo procesas
Nuplauname taukus, nuvalome odelę ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Sumaišykite druską su pipirais ir lauro lapais, per presą perleistu česnaku ir vandeniu.
Patarimas : jei mėgstate daugiau česnako, dėkite daugiau arba mažiau. Taip pat galite padidinti pipirų mišinio kiekį. Įberkite druskos pagal skonį.
Kiaulienos taukus perduriame peiliu ir supilame marinatą, tada visą gabalėlį iš visų pusių aptepame likusiu marinatu.
Apvyniokite folija ir palikite bent 1 valandai, bet ne ilgiau kaip 24 valandoms. Taip pat galite iškepti iš karto.
Kiaulienos taukus perpilame į formą ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1–1,5 valandos – viskas priklauso nuo kiaulienos taukus storio.
Palikite kiaulienos taukus folijoje, kol atvės. Galite juos patiekti net šiltus folijoje.
Jei liko kiaulienos taukų, galite juos įdėti į šaldiklį, tada išimti ir supjaustyti plonais griežinėliais.


Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.





