Orkaitėje kepti mėsos kukuliai – tikras gurmanų patiekalas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pakelkite savo skonio receptorius į gurmanų rojų. Iškepti kotletai su daržovių užpilu džiugins ir norėsis juos gaminti dar ir dar.

Galvojate apie šventinį patiekalą, kuris būtų ir skanus, ir pakankamai reprezentatyvus? Išbandykite sultingus mėsos ir daržovių kukulius su daržovių užpilu. Ir jūsų skonio receptoriai, ir visi valgytojai jums padėkos . Pasirinkę mėsos kukulių garnyrą (pvz., bulves au gratin), gausite ne tik skanų, bet ir dietinį patiekalą, kuris leis puikiai jaustis tiek fiziškai, tiek protiškai.

Paruošimui reikalingi ingredientai:

  • 600 gramų maltos mėsos
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai
  • 2 gabalėliai didesnių morkų
  • 3 gabalėliai mažesnių pomidorų
  • ½ galvos kopūsto
  • 6 šaukštai grietinės
  • 1 arbatinis šaukštelis granuliuoto cukraus
  • česnako pagal skonį
  • kalendros pagal skonį
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • augalinis aliejus kepimui (idealiu atveju saulėgrąžų)

Žingsnis po žingsnio mėsos kukulių paruošimo procesas

Iškeptus kotletus paruošti skirkite maždaug valandą. Prieš pradėdami ruošti, paruoškite viską, ko reikia (ingredientus ir patiekalus) ir pradėkite gaminti. Pirmiausia paimkite į rankas svogūnus ir morkas. Nuimkite odelę nuo abiejų daržovių gabalėlių ir trumpai nuplaukite po tekančiu vandeniu . Tada morką sutarkuokite stambia tarka, o svogūną supjaustykite mažais kubeliais, kurių kraštinė yra 3-4 milimetrai. Paruoštas daržoves supilkite į keptuvę su karštu aliejumi ir trumpai pakepinkite.

Po dviejų-trijų minučių kepimo į morkas ir svogūnus suberkite smulkiai supjaustytą kopūstą. Stenkitės, kad juostelės būtų tokios plačios kaip svogūnų kubeliai. Daržovių mišinį gerai išmaišykite ir troškinkite 2 minutes. Praėjus reikiamam laikui, nuimkite keptuvės dangtį, daržoves pasūdykite ir pabarstykite pipirais ir vėl išmaišykite ir dar šiek tiek troškinkite. Tada termiškai apdorotas daržoves supilkite į (idealiai stiklinį) dubenį, kur leiskite joms atvėsti.

Tada į atvėsusį daržovių mišinį įmaišykite 600 gramų faršo (galima rinktis jautienos ir kiaulienos mišinį, bet puikiai tiks ir tik iš kiaulienos gaminami kotletai). Baigę šį veiksmą, pagal savo skonį pagardinkite kotletų mišinį druska, pipirais, česnaku ir kalendra . Gaminkite pavienius kotletus – pagal dydį idealiai tiks didesni, kurie net ir iškepę išliks pakankamai sultingi. Kepkite kotletus karštame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Kai mėsos kukuliai apkeps, paruoškite daržovių padažą. Antrąją morką sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į ją smulkiai pjaustytą antrąjį svogūną. Paruoštas daržoves trumpai patroškinkite ir tada suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus, nuo kurių pirmiausia galite nuimti odeles. Leiskite mišiniui burbuliuoti 4 minutes, tada pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi. Tada į padažą įpilkite 6 šaukštus grietinės ir trumpai pavirkite.

Tuo tarpu paruoškite kepimo formą (arba skardą) ir patepkite ją aliejumi. Į riebalais išteptą formą sudėkite atskirus keptus kotletus ir užpilkite daržovių padažu. Kepkite neapverčiant iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes . Mėsos ir daržovių kukuliai daržovių padaže tinka prie bulvių au gratin, ryžių ar bulvių košės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.