Jei tiesiog neturite laiko gaminti, bet norite deserto, siūlau naudoti šį paprastą ir labai skanų pyrago iš manų kruopų ir saldžiarūgščių obuolių receptą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
manų kruopos, 160 g;
miltai, 130 g;
vanilinio cukraus pagal skonį;
kepimo milteliai, 10 g;
cukrus, 190 g;
šaldyto sviesto, 100 g;
žiupsnelis druskos;
saldžiarūgščiai obuoliai, 1 kg.
Virimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su manų kruopomis, druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Masę padalinti į 4 dalis.
Obuolius sutarkuoti stambia tarka ir masę padalinti į 3 dalis.
Uždenkite keptuvę pergamentu ir supilkite šiek tiek sauso mišinio, tolygiai paskirstydami.
Dalį obuolių išdėliojame ir tolygiai paskirstome.
Darome antrą sauso mišinio sluoksnį, tada obuolį, sausą mišinį, obuolius ir mišinį.
Šaldytą sviestą sutarkuokite ir pabarstykite cukrumi.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą apie 45 minutes.
Pyragą atvėsinkite keptuvėje 1 valandą, tada iškelkite į lėkštę.
Pagal skonį atvėsusį pyragą taip pat galite pabarstyti cukraus pudra, sumaišyta su cinamonu.


Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
